Hava Durumu

Birecik TSO’dan K Belgeli sürücülere uyarı

Birecik TSO’dan K Belgeli sürücülere uyarı

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2013 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Birecik TSO’dan K Belgeli sürücülere uyarı

MÜSLÜM ACAR BİRECİK TİCARET SAN ODASI BŞK

BİRECİK-BEKİR ŞAHİN: Birecik Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)Başkanı Müslüm Acar, K  Belgesi ile ilgili bakanlığın yeni düzenlemesinin yürürlüğe girdiğini belirterek, buna göre, yetki belgesi yenileme süresini geçirerek yetki belgesi yenileme hakkını kaybetmiş veya yetki belgesi iptal edilmiş olan K türü yetki belgesi sahibi gerçek veya tüzel kişilerin 30/04/2014 tarihine kadar yazılı olarak müracaat etmeleri halinde; yenilme hakkı kaybedilmiş veya iptal edilmiş olan yetki belgelerinin ise yetki belgesi geçerli tam ücretinin %25’i tutarında ücret tahsil edilmesi ve bu yönetmelikte ön görülen diğer şartların sağlanması kaydıyla yeniden düzenleneceğini açıkladı.

BTSO Başkanı Acar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı’nın 23/05/2013 tarihinde Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapmış olduğu değişiklik çerçevesinde belgeyle ilgili düzenleme hakkında şu bilgileri aktardı; Yönetmeliğin geçici 10. maddesine eklenerek yürürlüğe giren düzenlemeye göre, yürürlük tarihinden itibaren yetki belgesi yenileme süresini geçirerek yetki belgesi yenileme hakkını kaybetmiş veya yetki belgesi iptal edilmiş olan K türü yetki belgesi sahibi gerçek veya tüzel kişilerin 30/04/2014 tarihine kadar yazılı olarak müracaat etmeleri halinde; yenilme hakkı kaybedilmiş veya iptal edilmiş olan yetki belgeleri, yetki belgesi geçerli tam ücretinin %25’i tutarında ücret tahsil edilmesi ve bu yönetmelikte ön görülen diğer şartların sağlanması kaydıyla yeniden düzenlenir.

Yönetmelik değişikliği kapsamındaki düzenleme şöyle;

a) K1 türü yetki belgelerinde, şahıs işletmelerinde 35 ton olarak hesaplanan azami yüklü ağırlık şartı, 23/05/2013 tarihi itibariyle 30 tona düşürülmüştür.

b) K türü yetki belgelerinde yenileme işlemi için Bakanlıkça verilmiş süre; yetki belgesinin bitiş tarihinden itibaren 540 takvim gününe çıkarılmıştır. Bu 540 günlük sürenin ilk 270 günü içerisinde yenileme işlemi için tarafımıza başvuru yapılması halinde yetki belgesinin güncel tam fiyatı üzerinden %5 tahsil edilerek, 271. gün ile 540. günler arası yenileme işlemi için başvurulması halinde, yetki belgesinin güncel tam fiyatı üzerinden %25 tahsil edilerek yenileme işlemi yapılacaktır.

c) Satış, trafikten çekme, hurdaya ayırma vb. nedenlerle kapasite altına düşülmesi halinde; yetki belgesinin 5 yıllık süresi içinde, kapasite altına düşülen süre 540 takvim gününden fazla olmamalıdır. 540 takvim gününü geçmesi halinde yetki belgesi Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından iptal edilir.

d) Geçici 10 maddeye istinaden yetki belgesi Devri, değişimi, vergi numarası değişikliği yapılmış firmalara ait yetki belgelerinde; yenileme süresi geçmiş, iptal edilmiş durumdaki yetki belgelerinin yenileme ya da aktif duruma getirilmesi Bakanlıkça yapılacaktır.

e) 25/02/2006 ve öncesinde gerçek kişiler adına düzenlenmiş K1 ve K3 yetki belgelerinde tonaj, yaş ve sermaye şartı aranmayacaktır.

f) Tüzel kişi yetki belgesi sahiplerine herhangi bir muafiyet getirilmemiş olup, K türü yetki belgelerinin şartlarını yerine getirmeleri kaydıyla cezalı belge yenileme işlemi uygulanacaktır.

Not: Cezalı Belge Yenileme ücretleri tek taşıtlı belge K1-4.376,00-TL, K2-2.260,00-TLher ilave araç başına 94,00-TL.     www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.