Hava Durumu

CHP Van’a heyet gönderdi

CHP Van’a heyet gönderdi

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
CHP  Van’a heyet gönderdi

 

CHP  Van’a heyet gönderiyor

 

ANKARA- Van’da yerel seçim sonucuyla ilgili olarak yaşananlar nedeniyle CHP Genel merkezi tarafından milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal’dan oluşan heyeti görevlendirdi.

 

 

Van’da 31 Mart yerel seçimlerinde seçilme hakkı geri alınan DEM Parti Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın yerine; seçimi kaybeden AKP adayı Abdulahat Arvas'a mazbata verildi.

 

 

CHP’den yapılan açıklama şöyle; Özgür Özel, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde mazbatanın seçimi kazanan Abdullah Zeydan yerine ikinci gelen adaya verilmesi üzerine bir heyet görevlendirdi. Heyet, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal’dan oluşuyor ifadelerine yer verildi.

 

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yanda millet iradesi yok sayılan Van’daki durumla ilgili olarak siyasi çevrelerden de tepkiler sürüyor. İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, seçmenin iradesinin yok sayılarak kazananını elinden alınıp 2. Partiye bu hakkın verilmesinin seçmen iradesinin gaspı olduğunu belirterek sosyal medya hesabından tepkisini şöyle açıkladı:

 

 

Poyraz, X (Twitter) hesabında şu açıklamayı yaptı:

 “Ben de bu mevcut durum için önerimi ve gerekçelerimi paylaşmak isterim. Mahkeme tarafından verilen kararı usulen inceleyen Seçim Kurulu onay vererek adayın seçime girmesini sağlamıştır. Aday kampanya yapmış, seçmen de bir tercihte bulunmuştur.

Zira; mahkeme karar vermeseydi ve Seçim Kurulu da uygun bulmasaydı süresi içinde aday değiştirilecek ve seçmen de buna göre tercihte bulunacaktı. Seçmenin iradesini yok sayarak, seçim değil de bunu ihale gibi değerlendirip 2. Teklif sahibi gibi 2. en çok oy alan adaya mazbata vermek seçmen iradesinin gasbıdır. Van ilimizde seçimler yenilenmelidir.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.