Hava Durumu

TİP Büyükşehir Başkan Adayı Atalay: Gaziantep’in sorunlarını 22 yıldır çözmeyenlerin vaatleri birer aldatmaca

TİP Büyükşehir Başkan Adayı Atalay: Gaziantep’in sorunlarını 22 yıldır çözmeyenlerin vaatleri birer aldatmaca

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
TİP Büyükşehir Başkan Adayı Atalay: Gaziantep’in sorunlarını 22 yıldır çözmeyenlerin vaatleri birer aldatmaca

 

TİP Büyükşehir Başkan Adayı Atalay: Gaziantep’in sorunlarını 20 yıldır çözmeyenlerin vaatleri inandırıcı değil

 

 

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN:  Türkiye İşçi Partisi (TİP), 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için Gaziantep’te seçimlere kendi adayları ile hazırlanıyor. Büyükşehir’in yanı sıra Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde belediye başkan adayları ile seçim çalışmasını sürdüren TİP, diğer ilçelerde ise belediye meclis üyelikleri için aday gösterdi.

 

 

TİP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ömer Atalay, 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, halen sorunları çözeceğine dair hazırız, kararlıyız sözlerinin gerçeği yansıtmadığı, bu söylemlerin birer aldatmaca olduğunu belirterek, sorun yaratan hükümetin sorun çözmek gibi bir çabasının olamayacağını açıkladı.  TİP Büyükşehir Adayı Atalay,  “Barınma ve konut, çarpık yapılaşma, hava kirliliği, trafik Gaziantep’in öncelikli sorunu. Bu şehirde 4 tane üniversite var kurumların bir tane öğrenci yurdu yok. Öğrenciler özel sektörün, cemaatlerin eline teslim edilmiş durumda. Ama biz biliyoruz ki Mersin gibi birçok il ve ilçe belediyeleri öğrenci yurdu yaparak hizmete sundu.” diye konuştu.     

 

 

Yerel seçim nedeniyle Yeni Çizgi Gazetesi, TGC ve Cumhuriyet Gazetesi Temsilciliğini ziyaret eden TİP Gaziantep il yöneticileri ve büyükşehir belediye başkan adayı Ömer Atalay, gazeteci Bekir Şahin’in sorulanı yanıtladı, aynı zamanda hem şehrin sorunlarını, ihtiyaçlarını, hem de projeleriyle ilgili kısa bilgiler verdi.

 

 

SOLDA KISIR TARTIŞMALARA GİRMİYORUZ  

Sol içerisinde sık sık yaşanan kısır tartışmalara girmediklerini, bunun zarar verdiğini ileri süren TİP’liler, ülkenin ciddi sorunları varken, solda kısır tartışmalara girmenin sola bir getirisi olmayacağını, zaman kaybı olacağını vurgularken, sorunlara çözüm bulunduktan sonra solun kendi iç sorunlarını tartışıp konuşabileceğini kaydettiler. www.yenicizgihaber.com

 

 

TÜRKİYE’NİN KENDİNE ÖZGÜ SOSYALİZM MODELİNE İHTİYACI VAR 

TİP Antep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Atalay, Türkiye’nin kendine özgü bir sosyalizm modeline ihtiyacı olduğuna vurgu yaparken, yerel seçimin ülke açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti. 

 

 

FATMA ŞAHİN GREV KIRICILIĞI YAPTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i patronlara hizmet eden, sermayenin yanında yer alan böylece halka ve şehire hizmet veremeyen bir belediye başkanı olduğunu ileri süren TİP Büyükşehir Başkan Adayı Atalay,   “Fatma Şahin geçtiğimiz yıl Başpınar OSB’de maaşlarına zam yapılması için eylemde olan işçiler konusundan grev kırıcılığı yapmış birisidir. Yeşil alanları peşkeş çeken, Türkiye’nin en pahalı suyunu halka içiren, hava kirliliği ile ilgili tek bir çalışması daha olmayan, öğrenci yurdu için gayreti olmayan birisi. Böyle birinin bu şehir halkına, çalışanlarına, kente nasıl hizmet verebilir” dedi.  www.yenicizgihaber.com

 

 

ÇALIŞMA SÜRESİ 36 SAAT OLMALI

Belediyede verimi artırmak için çalışma süresini 36 saate çekerek, vardiya sistemiyle her gün hizmet verilmesine yönelik projeleri olduğunu vurgulayan TİP Antep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ömer Atalay, böylece işçinin haftada 3 gün evinde çocuklarına ailesine zaman ayırabileceğini mutlu olacağını, kalan 4 gün çalışarak çok daha verimli olacağına vurgu yaptı.

 

 

GAZİANTEPTE ÖĞRENCİ YURDU YOK

Gaziantep’in nüfusu hızla arttığı gibi, 4 tane üniversitesi bulunan büyük bir kent olduğunu ifade eden TİP Antep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Atalay şöyle devam etti:

 

“Türkiye’de 22 yıldır AKP-MHP hükümeti iktidarda. Ama bugün seçim nedeniyle meydanlara çıkmışlar hazırız kararlıyız diye slogan atarak halktan oy istiyorlar. O zaman siz 22 yıldır sahte miydiniz? Kim kandırdı sizi. Bu şehirde kiralık daireler sıkıntısı had safhada. Barınma sorunu var, şehrin yöneticileri bir araya gelerek bu soruna ivedi çözüm bulmalı.  Barınma sorunu şehrin en önemli sorunlarından bir tanesi. Belediyenin Güneykent, Kuzeykent gibi projeleri var, bunlar aslında ileriye dönük önemli projeler. Ama buraların alt yapılarının biran önce tamamlanması, sosyal tesisler ve kamu hizmetleri biran önce tamamlanırsa insanlar kendi evlerinde yaşayabilir. Deprem Bölgesindeyiz, her yerde halen depremi enkazları duruyor.  Aynı manzara çevredeki deprem şehirlerinden den görmek mümkün. Deprem enkazını kaldıramamışlar konut yapacağız diyorlar. Bunların söylemlerinin hiçbirisi inandırıcı değil. Halkı hep kandırmaya yönelik.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.