Hava Durumu

Valiler Van ve Bitlis'te 15 günlük, Siirt Pervari'de sokağa çıkma yasağı ilan ettiler

Valiler Van ve Bitlis'te 15 günlük, Siirt Pervari'de sokağa çıkma yasağı ilan ettiler

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 07:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Valiler Van ve Bitlis'te 15 günlük, Siirt Pervari'de sokağa çıkma yasağı ilan ettiler

 

Van’da yaşanana gelişmeler nedeniyle DEM Parti ve CHP heyeti, bugün Van’da gelişmeleri yerinde inceleyecek.

 

 

DEM Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme haklarının Adalet Bakanlığı'nın seçime 2 gün kala yaptığı itiraz üzerine geri alınmasının ardından Valilik Van’da 3 Nisan'da Van'da yapılacak yürüyüş ve protestoları yasakladı.

 

 

VANA GİRİŞ ÇIKIŞLAR DA ENGELLEME

Böylece Van'da 15 gün süreyle gösteri, yürüyüş, oturma eylemi gibi her türlü eylem ve etkinliğe yasak getiren Van Valiliği, söz konusu protestolar için çevre il ve ilçelerden gelecek kişi ve grupların da kente ve ilçelere giriş-çıkışlarına izin verilmeyeceğini duyurdu.

 

 

Bu arada benzer karar Bitlis Valiliği tarafından da alındı. Siirt Valiliği ise ikinci bir duyuruya kadar Pervari ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

 

Van, Hakkari, Yüksekova, Siirt, Batman, Şırnak daki protestolarda ise çok sayıda gözaltı olduğu bildirildi.

 

 

AKP iktidarı Van Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 55 oyla kazanan DEM Parti’li Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkını yargı yoluyla elinden alması üzerine şehirde gerginlikler yaşandı. Polis zor kullanarak olayları yatıştırmaya çalışıyor.

 

DEM Parti Van merkez ile 14 ilçenin tamamını kazanarak bir ilke imza atmasının ardından, son dakika YSK tarafından DEM Partide seçimi kazanan aday Zeydan’ın hakkı olan mazbatayı 130 bin oy fark attığı AKP’li rakibi Abdullahat Arvas’a verilmesi şehirde büyük tepkilere ve gerginliklere yol açtı.

 

 

Bugün Van'da yapılacak protesto ve yürüyüşler öncesi Van Valiliği'nden yasak kararı geldi. Valilik, 03-17 Nisan'da yapılacak basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılmasının yasaklandığını bildirdi. Valilik, protesto ve yürüyüş amacı taşıdığı "muhtemel" kişilerin kent merkezi ile ilçe giriş-çıkışlarına izin verilmemesine karar verildiğini duyururken, aynı karar Bitlis Valiliği tarafından da alındı.

 

 

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Van ili coğrafi sınırları içerisinde 03/04/2024 tarihinden geçerli 17/04/2024 tarihi de dâhil

olmak üzere (15) gün süre ile; Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının 2911 Sayılı Kanunun ilgili hükümlerine istinaden YASAKLANMASI,  (ajanslar)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.