Hava Durumu

Gazze katliamını kim durduracak?

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2023 01:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 20:05
Gazze katliamını kim durduracak?

Gazze katliamını kim durduracak?

 

Arif Nacaroğlu

anacaroglu@evrensel.net

 

 

ABD ve batılı emperyalistlerin silah ve askerle, doğulu emperyalistlerin susarak ve çekimser kalarak, emperyalizmin uşağı bölge şeyhliklerinin karınlarından konuşarak destek verdiği İsrail, sınır tanımadan tüm Gazze şeridini, içerisinde yaşayan çoluk çocuk insanlarla birlikte yok etmeye kararlı.

Dünyanın en güzel sahilini, Akdeniz’in en güzel güneşi ve denizini paralı turistlerin hizmetine sunmak, onların kıyıya yapılacak lüks otellerde buzlu kokteyl içmesini sağlamak, kıyı boyunca 2 katlı villalar yapıp İsrailli istilacıların hizmetine tahsis etmek için en kanlı yöntemlerle Filistinlileri katletmelerinin temel hedefi bu.

 

O zaman bu savaşı kim durduracak?

 

İsrail’in barışçı yöntemlerle, barışçı gösterilerle, mitinglerle, yürüyüşlerle, bu gösteri ve yürüyüşler yapıldığı ülkenin iktidarlarını etkilemiyorsa, durdurulması mümkün değil.

 

Aklım almıyor. Bizimkiler bağırıp, çağırıyorlar. Ağlaşıyorlar, öfkeleniyorlar, intikam yeminleri ediyorlar. İçlerinde tramvayla geldikleri Beyazıt meydanında kefen giyip, Filistin’e sapanla gitmeye hazırlananlar ve sonra aynı tramvayla eve dönenler bile var. Sonuç? Sıfır. Günlük öldürülen sayısı 500’ün altına düştüğü için konu artık televizyonların da ilgisini çekmiyor gibi.

 

Aklım almıyor. Bu Gazze sahili Gazze’nin kara suları değil mi? Hemen yakınında ABD, İngiliz gemilerinin demir attığı Akdeniz herkese açık Akdeniz değil mi? Örneğin NATO üyesi Türkiye’nin  en büyük gemisi bu sulara girse, ABD ve İngiliz gemilerinin arasından geçip Gazze sahiline yanaşsa, orada yaralı, çocuk, insanları alıp Türkiye’ye getirse ya da o gemiyi hastaneye dönüştürüp bu insanların tedavilerini orada yapsa, olmaz mı? Hele bir de gemiye Reis’imizi ve yanında Papa’yı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterini, Suudi Kralını bindirsek ne olacak? Gemimizi ABD, İngiliz gemileri batıracak mı? İsrail uçakları bizim gemileri bombalayacak mı? Öyle bir şey olursa bizim Reis bunu kabul edecek mi? Gemiye binmeyip, “Benden mi izin aldınız?” mı diyecek? İlgililer, “Sapanın lastiği koptu” mu diyecek?

 

Yaparlar mı? Zor.

 

Peki, onlar bir şey yapamıyorsa, bu katliamı kim durduracak?  www.yenicizgihaber.com

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.