Hava Durumu

CHP, Gaziantep’i artık önemsemeli

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2023 12:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 20:05

BEKİR ŞAHİN / Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gaziantep Temsilcisi 

CHP Genel Merkezi son 20 yıldan buyana Gaziantep’te seçim dönemlerinde uyguladığı yanlış politikalar sonucunda, yerel ve genel seçimlerde sürekli hüsrana varan sonuçlar ile kartlaştı. Çok eski yılları saymazsak şu son 20 yıldaki seçimlerde aday belirlemelerle ilgili yapılan deneyler, bir partinin doğruyu görmesi için yeter de artarda.

Demem o ki CHP, özellikle şu kritik seçimde, bölgenin lokomotifi durumunda bir şehir olarak Gaziantep’te, milletvekilliği aday tespitini en doğru yöntem olan üyelerle ön seçim yaparak belirlemeli. Ancak zaman yok vs. gerekçeniz varsa, ön seçim yapılamayacaksa şu sayacağımız kriterlere dikkat edilmesi, partinin kazanımı açısından çok önemli olsa gerek.

CHP aday tespitlerinde kısaca şu özelliklere dikkat edebilirse sonuç çok güzel olur;

Parti tabanını küstürmeyen,

Liyakatli,

Mesleğinde ve işinden başarılı olan,

Paylaşımcı,

Halk nazarında kabul ve karşılığı olan

Halka tepeden bakmayan,

Denenmişler den uzak

Yeni, dinamik yüzler

Genç isimlerinde önemsendiği, gerektiğinde her kesimi ve bölge farkını da gözeten, tutarlı bir aday listesiyle seçmen karşısına çıkmalı.

Ancak bu gerçekler yok sayılarak dayatılan olası bir aday listesi CHP’nin, şu parlayan döneminde Gaziantep’te hüsrana uğramaması için neden göremiyorum. www.yenicizgihaber.com

Hiçbirşey çantadan keklik değil..

Onun için CHP bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli.

Böylece Gaziantep’te CHP üzerindeki ölü toprağı savurup, şehirde yeniden ayağa kalkmak zorunda. Çünkü Gaziantep bölge için de çok önemli bir şehir.

Gaziantep’in sıçraması demek, bölge illerinin de aynı şekilde sıçraması demek.

Birkez daha vurgulamak gerekirse CHP denenmişleri tekrar, tekrar denemenin, dışardan atamaların, tepeden indirmelerin parti tabanında karşılığı olmadığını, partinin yöneticileri artık görmeli.

Bu durum aynı zamanda gazetemizin hitap ettiği bu nedenle gezdiğimiz ve az çok bilgi sahibi olduğumuz Adana, Mersin, Adıyaman, Urfa, Kilis gibi güneydoğudaki diğer şehirler içinde geçerli.

Ayrıca şu da bir gerçek, yaş olarak 65'in üzerindeki insanlar tükenen enerjisiyle bu partiye, bu halka pek fazla birşeyde katamaz. Parti biraz olsun gençleştirilmeli.

Bunları yaparken yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor. Çünkü başarı kadar, başarısızlıklarda mevcut yönetimlere fatura edilir.

O nedenle yukarıda özet olarak önemle sıraladığımız kriterlere başkan ve yönetimlerde dikkat etmesi, bizimde naçizane önerimizdir.


Çünkü ülkenin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçte, demokrasinin bu kadar sıkıntılı, hak hukuk adaletin bu kadar yok sayıldığı, zayıflatıldığı içinin boşaltıldığı, kadın cinayetlerinin, kadına şiddetin bu kadar arttığı, mağdurların incitildiği, hayat pahalığının, enflasyonun, işsizliğin vs. kötü yaşam koşularını, insanların iliklerine kadar işlediği, karanlık süreçte, Türkiye’nin biran önce kurtulması ve kurtarılması gerekiyor.

Burada şunu da vurgulamakta yarar var Türkiye’nin içinde bulunduğu bu karanlık kötü gidişten yalnız siyasi partilere görev düşmüyor, sistemden zarar gören, rahatsız olan, mağdur olan herkese görev ve sorumluluk düşüyor. Çünkü bu iş sadece bir partinin görevi değil, dedim ya bu ülkede yaşayan, nefes alan herkesin yapması gereken, duyarlı olması sandığına ve oylarına sahip çıkması, belirttiğim düşüncelere sahip partilerden kenetlenmesi gerek. 

Tüm partiler demokrasi ve insan haklarını güçlendirecek, sahip çıkacak, önce halkım diyen duyarlı insanları, milletvekili sıralamalarına getirmeleri elbette her yurttaş gibi bizimde arzumuzdur. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.