Hava Durumu

CHP, Özgür Özel ve siyaset

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2024 15:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 17:07

CHP halka umut olur mu?

 

CHP’de tabana verilen sözler neden tutulamıyor?

 

BEKİR ŞAHİN

 

Siyasi partiler 31 Martta yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylarının isimlerini açıklamaya devam ediyor. Ancak bazı partililer kendi iç kavgalarından dolayı bu işi ağırdan alsa da, sahaya erken inenin yol aldığı da bir gerçek. 

 

 

Şu ana kadar adaylarını ön seçim ile belirleyen, bazı istisnai yerlerde ise temayül yoklaması ile belirleyen, geçtiğimiz yıl milletvekili seçimlerinden yapılan hatalarda yanlışlarda önemli ders çıkaran HDP=DEM Parti, herhalde bu süreci en rahat atlatacak parti olarak gözüküyor. Çünkü seçmen iradesine saygı duyarak, sandıkta çıkan sonuca göre adaylarını netleştirip kamuoyu ile paylaşıyorlar. Elbette bu hem seçmen, hem parti tabanı, hem de sonuç odaklı bir siyasi vuruş, alkışlamak gerek.

 

 

Ancak demokrasi, özgürlük terimlerini dilinde düşürmeyen, AKP’nin yani iktidarın bunca yaşanan olumsuzluklarına rağmen halen seçmeni kendine çekemeyen ana muhalefet partisi CHP, maalesef bunu yapamadı. Bu nedenle de bazı şehirlerle ilgili açıklanan adaylara yönelik genel merkezin tepeden inme aday atamasına tepkiler çığ gibi. Hatta birçok şehirde, ilçede haksızlığa uğradıklarını düşününler CHP’den istifa ederek başka partilerden aday olarak tepki veriyorlar. Mersin Mezitli ve Tarsus’ta, Artvin’de, İzmir’de ve daha bir çok şehirde benzer olumsuzlukları görmek mümkün.

 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partinin başına gelirken kamuoyuna verdiği mesajlar çok olumlu ve karşılık buluyordu. Aday tespitlerini ön seçimlerle, anketlerle, temayül yoklamaları ile halka sorarak yapacakların üstene bas basa söyleyip, parti tabanın büyük desteğini almıştı. Fakat adaylar açıklandıkça Özgür Özel, sözünün arkasında duramaması, parti tabanında büyük hayal kırıklığı yarattı dersem yeri olur. www.yenicizgihaber.com

 

 

Parti üst düzey yönetimi de dahil milletvekillerine kadar, kimlerin ne çıkar hesabı var, bilinmez ama, bilinen bir gerçek var, parti kaybederse herkes kaybeder. Partide travma yaratan bu duruma son verilir mi, biraz zor gözüküyor.

Şunu vurgulamak isterim ki, CHP’nin en tepesinden, en yereline kadar herkes öz eleştirisini yaparak, kendi özüne dönerek, kişisel çıkar hesaplarına alet olmayı bırakıp, halka, topluma insanlığa umut olmanın mücadelesi verse bence çok daha kazançlı olacağını düşünüyorum.

 

 

BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİ

Yerel iktidarların meclisleri de TBMM kadar önemli. Bu nedenle belediye meclis üyelikleri içinde gerek partinin yetkili organları, gerekse parti üyeleri ve delegeler iyi seçim yapmak zorunda.

Yani belediye meclis üyeliğine aday adayı olan isimler içerisinde, ince eleyip sık dokumak zorundalar. Belediye meclis üyeliğini kendine meslek edinenlerin mutlaka ayıklanması gerek.

Emekçinin hakkının gasp edilmesine seyirci kalan, hatta ilgisiz kalarak neme lazımcı vurdumduymaz yaklaşımda olanlarından ayıklanması gerekir. Bakıyorum bazı meclis üyelerine dünyadan bir haber. Eğer aday olsa ne partisine, nede bu halka en ufak bir katkısı olmaz, olamaz böyle bir kaygısı da çünkü dünyaları rant.

Örneğin adaylardan öncelikli olarak aranması gereken kriterlerden bazıları şöyle;

Tahsiline,

Likayakta,

Samimiyetine ve güvenirliğine

Parti ilke ve ideolojisine sahip çıkma anlamında güven ve iradesine,

Partinin eylem ve etkinliklerine aynı zamanda sivil toplum örgütlerini eylem ve etkinliklerine duyarlı olup olmadığına,

Neme lazımcı olup olmadığına,

Kendi mesleğinde başarılı olup olmadığına,

İnsanları ikna gücüne ve yardımseverliğine,

Olası bir seçimde ya da sıralamada ilk sıralara veya listenin arkalarına düştüğünde partiye ve partililere olan sadakatinin devam edip etmeyeceğine, sahada olup olmayacağına yani güvenilir isim olup almadığına bakmak gerek.

Çünkü geçmiş deneyimlerden bunlara çok görüp yaşadık. Hatta şuan belediye meclis üyeleri içerisinde bu işi sadece rant için düşünerek aday olan, partinin hiçbir eylem etkinliğinde olmayan, seçim çalışmalarına destek vermeyen, kişisel olarak güven vermeyen, sadece kişisel çıkar peşinde olan o kadar isimler varki saymakla bitmez. Partilinin saf ve temiz duyguları böyle kişilere alet olmasın, yem olmasın isterim.

 

 

Bu kısımda parti ismi belirtmedim çünkü tüm siyasi partiler için bu durum geçerli.

Rant için değil, hizmet için aday olan, halka hizmet için zaman ayıran isimlerle bu memleket ancak Temiz Toplum, Temiz Siyasete Doğru Yol Alır.  www.yenicizgihaber.com

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.