Hava Durumu

Ben Suri olacağım !

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2021 19:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 20:05

Ben Suri olacağım ! 

Bunu Türk kardeşlerimizden çok duydum, Türküm ve Türkiye’de yaşıyorum ama Suri olacağım diyorlar, nedeni sorarsan?

Çünkü Suriyeliler bizden daha iyi yaşıyorlar. Ve bir sürü Suriyelilerin hakkında söylentiler en büyüğü Suriyeliler istediği üniversiteye sınavsız girebiliyor.

Her gün yeni söylenti ve her dakika yeni yalanlar ve bitmeyen uydurmalar

Bedava üniversitelere giriyorsunuz!

Sınava girmeden kayıt yaptırabiliyorsunuz!

Yeterki laf olsun ve yeterki dedikodu yapılsın, kimin hakkında ve kimin üstüne hiç önemi yok. Halkın bütün derdi Suriyeliler, ne yaptı, ne içti ve ne aldı. (ilginç)

Türk vatandaşı olmayan her öğrenci, yabancı öğrenci Suriyeli olsun, Fransız olsun değişmez yabancı statüsündedir.

Suriyeliler ne devlet üniversitelerine, ne de vakıf üniversitelerine sınavsız girebilmekte diğer yabancı uyruklu öğrencilere göre bir avantajı yoktur. 

Bir yabancı öğrencinin devlet üniversitesine girmesi için Yabancı Öğrenci Sınavına (YÖS) girmesi gerekmektedir. Yani sınava girmeden önce istedikleri üniversitede okudukları iddiası uydurmadır. Vakıf üniversitesine girmek istediğinde ise o üniversitenin belirlemiş olduğu kriterlere uymak zorundadır.

Her üniversitenin yabancı öğrenci için YÖK tarafından onaylanan bir kontenjanı var. Yani Suriyeliler sınava girip tüm şartları sağlasalar ve parasını ödeseler bile kontenjan sınırı olduğu için istedikleri üniversitenin istedikleri bölümüne kayıt olamazlar. Devlet üniversitelerinde Türk öğrenciler için 1. öğretimler ücretsiz, 2. öğretimler ise ücretli iken, YÖS sınavı ile üniversiteye giren yabancılar için hem birinci öğretimler, hem de ikinci öğretimler ücretlidir. Vakıf üniversitelerinde ise yabancı öğrenciler burs imkanlarından faydalanamamaktadır.

Yani hiç kimse sınavsız ve koşulları tamamlamadan önce okula veya üniversiteye giremiyor.

Suriyelilerin okullardaki ders puan ortalamalarına bakacak olursak yüzde doksan (90%) ve üstü zorluklara rağmen yeni çevre yeni dil arkadaşın yok dışlama içindesin büyük yaşta öğrenim öğretim dili değişiyor ve bütün onlara rağmen Suriyeli öğrenciler çok yüksek puan almaktalar ve en zor bölümleri okumaktalar sınıfın en başarı öğrencilerine bakacak olursak

Suriyeliler ve özelikle yabancı dil derslerinde ve matematik dersinde

Tıp mühendislik gibi bölümleri kolayca kazanabiliyorlar ve unutmayalım her sene en az 15-20 öğrenci arasında Suriyeli öğrenciler okulunda birincilik derecesi ile mezun oluyor. www.yenicizgihaber.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.