Hava Durumu

Bir Değişim Masalı

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2023 10:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 20:05

Bir Değişim Masalı

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun yüzüncü yılını kutluyor.

Kurulduğu günden beri sürekli “ değişim” diyen ve bir türlü değişmeye cesaret etmeyen bir serüvendir CHP!

Atatürk, kurduğu devletin adına “ cumhuriyet “ demiştir ama kuruluş felsefesine baktığınızda bir cumhuriyetin kırıntısını bile bulamazsınız. Temeli Türkçülüğe, inancı Sünni islama ayarlı bir Cumhuriyet ve bundandır ki yüz yıldır dikiş tutmayan bir Cumhuriyet..!

Devletin dini olmaz, olmamalı ama Diyanet işleri başkanlığını devlete bağlayan Atatürk’ün ta kendisidir ve Türkiye’de Diyanet sadece Sünni islamın temsilcisidir ve Sünni islam, resmen devlet dinidir!

Bunların toplamına baktığınızda değişimi sadece söylem olarak dile getiren bir CHP’nin hiç bir dönemde bu konulara gerçekçi yaklaşmadığını görürüz!

İnönü, gitmekte olan koltuğunu kurtarmak adına “ ortanın solu” diye bir fikir ortaya attı ve bununla ilgili argümanları Ecevit ve Feyzioğlu’na yazdırsa da koltuğun gitmesini durduramadı.

Yıllar içinde görüldü ki “ sol “ söylem, CHP için sadece günlük atışma dili ve bundan öteye gitmeyen bir cesaretsizlik örneği olmuştur!

Ülkenin kaddim sorunlarına yaklaşım konusunda bırakın cesaretle duruş sergilemeyi, o sorunların büyümesine bizzat katkı da sunmuştur. Kayımlara yaklaşım ve fezlekeler konusunun sonuçları ortadadır ve hiç olmayan bir demokrasi şimdi daha da karanlık kapıların ardındadır!

Evet!

Dün İmamoğlu da “ değişim” diyerek kendini bir yerlere hazırlama çabasındaydı!

Bunlar, değişimi liderin değişmesinden geçtiğini sanıyor!

Hayır!

Önce cesaret ve sonra ülke sorunlarına iki gözünü sonuna kadar açarak bakmak ve dahası dönüp proğramına bakarak “ biz nerede yanlış yapıyoruz” diyebilmek!

Diyebilir mi?

Sanmıyorum; çünkü diğerleri partidir, CHP devlettir..! www yeniçizgihaber.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.