Hava Durumu

İnsanı anlamak:

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2023 18:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 20:05

İnsanı anlamak:

 

HASAN ŞAHİN

 

Başlık çok yanıtlı bir labirenttir. Nasıl bir insan, duygularıyla mı, aklıyla mı, anlık olaylarla mı ve dahası kimdir, nedir sorularını çoğaltmak mümkün!

 

Günümü dünyasının insanı son on beş gündür yaşanan İsrail ve Filistin savaşının ortak aklıdır ve ötesi bizi bir somuta götürmez!

 

Bunun temelinde çok neden vardır ama en belirgini kör bir iklimde herkesin künyesine yazılmış katı ve soyut inanç kavramlarıdır!

 

Bu kavramda haklı, ya da haksız yoktur. Paylaşılan inancın ortak tavrı vardır. Bu tavır, dediğimiz gibi haklı, haksız ayırmaz ve hal böyle olunca hiç bir insani değerin karşılığı yoktur. Burada insan ötelenir ve bir canavardan yana olmak gibi bir tercihe zorlanırsınız!

Şu an yaşadığımız durum bunun özetidir!

 

Filistin’i temsil etmediği halde, Hamas’ı Filistin’in kurtarıcısı yanılgısına düşmek, onun yaptığı o vahşi eylemi, dünyada Filistin halkının haklarına ve insanına bir tepki geliştirdi..!

 

Başta birçok batılı ülke İsrail’in bahane ve fırsatçı katliamlarına neredeyse meşruluk kazandırdı!

 

Diğer taraftan çoğunluğu inanç üzerinden bir bağnazlığa soyunup kenetlenen kimi ülkeler, Netanyahu gibi ırkçı, bir faşistin elindeki devlet gücünü katliamlarda kullanmasını bütün İsrail halkına mal ederek, topyekûn bir İsrail düşmanlığı geliştiriyor!

 

İşte burada büyük bir çelişkinin ortasında akıl yürütemeyen ve olayların sebep, sonuç ilişkisini algılamayan bir insan tipi karşımıza çıkıyor!

 

Tehlikeli ve dünyayı ateşe vermek isteyenlere bir yığınsal destek var ve giderek haksızları akıl almaz vahşetlere iten bir destek!

 

Kadınlar, çocuklar ve masumlar birinci hedeftir.

 

Her savaşta olduğu gibi ve her savaşın değişmeyen kuralı gibi!

 

İnsan işte!

 

Görünen o ki hala içindeki canavarı öldürecek zekaya ulaşmadı!

 

Yarı aptallık yeryüzünün en tehlikeli işidir ve yanına bir de delilik düşerse, bırakın insanı, bütün canlıların nasıl bir felaketle iç içe yaşadığını söylemeye gerek var mı? www.yenicizgihaber.com

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.