Hava Durumu

Genel Sağlık İş'in sağlık emekçileri için talepleridir 

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2021 09:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 20:05

Gaziantep Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Belgin Alaşehirli ile Genel Sağlık İş Sendikası Temsilcileri olarak görüştük. GAÜN Hastanesi Başhekimliği ile görüşmede,

 

Genel Sağlık İş sendikası olarak Taleplerimizi  tüm sağlık çalışanları için burda paylaşıyoruz. 

  1. Gece Nöbet tutan başta hemşireler olmak üzere tüm personel gündüz çalışanlara göre döner sermayeden daha çok katkı payı almalıdırlar. Gece çalışanlar iş yasasında daha ücret alır maddesi var. Gece çalışanlar yapılan istatistiklere göre daha erken ölüyorlar. Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof.Dr.Aziz Sancar hocamızın çalışmasında da gece çalışan insan organizmasında DNA tamirinin daha zor olduğu ortaya konmuş durumda. Döner Sermaye yönetmeliği bu talebimizin gerçekleşmesine engel değil. Bu şekilde sağlık hizmetinin gece-gündüz aynı şeklide devam etmesi daha kolay sağlanacaktır.
  1. Hastanemizde, bazı hastane yöneticileri aynı zamanda hastanemizdeki yetkili sendikanın yöneticileridir. Sendikalar esas olarak, çalışanı çalıştıranlara karşı koruyan örgütlerdir. Böyle bir durumda çalıştıranlar, çalışanların da temsilcisi olduğunda sendikanın bir fonksiyonu kalmamaktadır. Sendikacılığın en temel ilkesi işverenden, hükümetten, iktidardan bağımsız olmaktır. Bu durum sendikacılığın temel ilkeleriyle çelişmektedir. Bu durum ayrıca ILO’nun 151 sayılı Sendika Özgürlüğü ve Sendika Hakkının korunması Sözleşmesine de aykırıdır. BU sözleşmenin 5. Maddesi bu konuya açıklık getirmektedir. MADDE 5 - 1. Kamu görevlileri örgütleri, kamu makamlarından tamamen bağımsız olacaklardır. 2. Kamu görevlileri örgütleri kuruluş, işleyiş veya yönetimlerinde kamu makamlarının hertürlü müdahalesine karşı yeterli korumadan yararlanacaklardır. 3. Bir kamu makamının tahakkümü altında kamu görevlileri örgütlerinin kuruluşunu geliştirmeye veya kamu görevlileri örgütlerini bir kamu makamının kontrolü altında tutmak amacıyle mali veya diğer biçimlerde desteklemeye yönelik önlemler bu madde bakımından müdahaleci faaliyetler olarak kabul edilecektir.
  1. Hastanemizde çalışanların, yemeklerinin kalitesi yetersizdir. Çoğu arkadaşımız, yemekhanede yemek yememektedir. Yemekhanenin fiziksel koşulları da yetersizdir. Yemeklerle ilgili olarak hastane yönetiminin tüm çalışanlara anket yaparak sorunu esas olarak ortaya koyması ve çözümlemesini bekliyoruz. Özellikle Gece verilen kumanyalar yenecek gibi değildir.
  1. Koronavirüs enfeksiyonunda bulaşın önlemesinde çok önemli olan cerrahi maskelerimizin standart ve kaliteli olması gerekmektedir. Gelen bazı maskelerin bu standardı karşılamadığı görülmektedir. Bu nedenle hastanemize alınacak olan maskelerin standartlara uygun ve kaliteli olmasını talep ediyoruz.
  1. Son aylarda döner sermayeden aldığımız katkı payları düşmüştür. Kovid-19 enfeksiyonuyla mücadele dönemimde en ön safta olan Sağlık Çalışanlarının , Döner sermaye katkı paylarının artırılmasını talep ediyoruz.
  1. Hastanemizde atama ve yükseltmelerde, çalışanların aldıkları Eğitimin(lisansüstü, doktora), Sertifikaların, deneyim sürelerinin değerlendirilmesini talep ediyoruz. Liyakate göre atama istiyoruz.
  2. Hastanemizde pek çok klinikte, hasta ziyaretleri çalışanlar ile ziyaretçiler ve refakatçiler arasında sorun çıkmasına neden olmaktadır. Ziyaret ve Refakat kurallarına dikkat edilmesinin sağlanmasını talep ediyoruz.
  1. Döner Sermaye düzenlenmesinde riskli birimlerin değerlendirilmesinde süt çocuğu bakımının yapıldığı Çocuk Kliniğinin de kapsama alınmasını talep ediyoruz. www.yenicizgihaber.com 

Prof.Dr.Ercan Küçükosmanoğlu (Genel Sağlık İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi) 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.