KDP Lideri Barzani: Kürt halkı tek millettir, kaderimiz ortaktır

Mesud Barzani, Bonn’da Rojava’ya destek mitingine gönderdiği mesajda uluslararası topluma çağrıda bulunarak, Kürtlerin IŞİD’e karşı insanlığı koruduğunu, bugün ise insanlığın Kürdistan’ı koruma sorumluluğu olduğuna dikkat çekti.

ALMANYA- Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Lideri Mesud Barzani, Almanya’nın Bonn kentinde Rojava’ya destek amacıyla düzenlenen mitinge mesaj gönderip Kürt halkına destek çıkılmasını istedi. Mesud Barzani, mesajında Kürt halkının tarihsel mücadelesine dikkat çekerek, uluslararası toplumu Rojava’daki gelişmelere karşı sorumluluk almaya çağırdı.

31 Ocak’ta Bonn’da düzenlenen kitlesel gösteride okunan mesajında Barzani, Kürdistan’ın 20. yüzyılın başında haksız biçimde bölündüğünü belirterek, bu bölünme Kürt halkına büyük acılar yaşattığını söyledi. Barzani, buna rağmen Kürtlerin iradesini ve hak arayışını hiçbir zaman kaybetmediğini açıkladı.

Barzani, Batı Kürdistan’da (Rojava) Kürt halkının uzun yıllara dayanan bir mücadele geçmişi olduğunu hatırlatarak, IŞİD’e karşı verilen savaşta Kürtlerin yalnızca kendi halkını değil, tüm insanlığı savunduğunu söyledi. “Kürtler IŞİD’e karşı insanlığın koruyucusu oldu. Bugün ise insanlığın Kürdistan’ın koruyucusu olması gerekiyor” dedi.

BARZANİ’DEN ŞAM VE DSG’YE DİYALOG ÇAĞRISI

Suriye’deki mevcut duruma değinen Barzani, Suriye hükümeti ile Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) ateşkesi sürdürme ve sorunları diyalog yoluyla çözme çağrısında bulundu. Siyasi anlaşmazlıkların Kürtler ve Araplar arasında etnik bir çatışmaya dönüşmemesi gerektiğine işaret eden Mesud Barzani, Suriye’nin geleceğinde Kürt halkının siyasi, medeni ve ulusal haklarının anayasal güvence altına alınması gerektiğini ifade etti.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI YAPILDI

Rojava’daki Kürt halkının karmaşık ve tehlikeli bir süreçten geçtiğini belirten Barzani, Batılı ülkeler ve uluslararası kamuoyunun bu süreçte sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi. Kürt halkının yaşadığı acıların yeniden tekrarlanmaması için uluslararası toplumun aktif rol alması gerektiğine dikkat çekti.

GÖSTERİCİLERE BARIŞÇIL EYLEM ÇAĞRISI

Barzani, mesajının sonunda Avrupa’daki Kürt diasporasına da seslenerek, eylemlerin barışçıl ve demokratik çerçevede sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Göstericilerden yaşadıkları ülkelerin yasa ve kurallarına uymalarını isteyen Barzani, Kürt halkının sorunlarının halklarla değil, hükümetlerin ve rejimlerin politikalarıyla olduğunu vurguladı.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Lideri Mesud Barzani, “Biz tek bir milletiz, tek bir tarihimiz ve ortak bir geleceğimiz var. Kürtlük her türlü ideolojinin üzerindedir ve barış içinde bir arada yaşamın mesajıdır” şeklinde mesaj verdi. (Rüdav-ajanslar-yenicizgihaber) www.yenicizgihaber.com

xxx YENİ ÇİZGİ HABER'DEN NOT xxx

Kıymeti takipçilerimiz lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyiniz, beğeni, yorum ve paylaşım yapmanızı rica ediyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayınız. Desteğiniz için şimiden teşekkür ederiz.

Yeni Çizgi Haber Gazetemizin; Web Sayfa ve sosyal medya hesapları şunlar;

https://www.yenicizgihaber.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri