Paraguay’dan tarihi zafer, Almanya da hüzün var

2026 Dünya Kupası’nda büyük sürpriz yaşandı. Paraguay, Almanya’yı penaltı atışlarıyla eleyerek son 16 turuna yükselirken, ülkede zafer coşkusu yaşandı. Almanya’da ise teknik direktör Julian Nagelsmann’a yönelik eleştiriler arttı.


2026 Dünya Kupası’nda son 32 turunda Paraguay ile Almanya karşı karşıya geldi. Boston Stadyumu’nda oynanan mücadelede normal süre ve uzatma bölümü 1-1 sona ererken, turu belirleyen penaltı atışlarında Paraguay rakibine 4-3 üstünlük sağladı.


Karşılaşmada Paraguay’ın golünü 42. dakikada Enciso kaydetti. Almanya ise 54. dakikada Havertz’in kafa vuruşuyla skoru eşitledi. Uzatma dakikalarında Almanya’nın bulduğu gol VAR incelemesi sonrası faul gerekçesiyle iptal edildi.
Penaltı atışlarında daha başarılı olan Paraguay, Almanya’yı turnuva dışına iterek son 16 turuna adını yazdırdı.


Almanya’da büyük hayal kırıklığı yaşanırken, teknik direktör Julian Nagelsmann eleştirilerin hedefi oldu. Alman futbol kamuoyunda takımın performansı sorgulanırken, bazı yorumcular değişim çağrısı yaptı. Nagelsmann ise görevinden ayrılmayı düşünmediğini belirterek, “Kaçan biri değilim” mesajı verdi.


Paraguay’da ise tarihi galibiyet büyük bir coşkuyla kutlandı. Başkent Asuncion’da binlerce taraftar sokaklara çıkarken, Devlet Başkanı Santiago Pena zaferin ardından Salı gününü resmî tatil ilan etti.


Paraguay, son 16 turunda Fransa-İsveç eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri