CHP ye MASAK operasyonu tepki çekti

CHP kurultay delegeleri ve yakınlarına yönelik mali inceleme talebi, yargı sürecine ilişkin yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Kamuoyunda, “Mutlak butlan kararı hangi delillere dayanılarak verildi?” sorusu öne çıktı.

“Mutlak Butlan kararı neye göre verildi?”

Kurultay delegeleri ve yakınlarına yönelik MASAK incelemesi talebi, CHP kurultayına ilişkin yargı süreçlerini yeniden tartışmaya açtı. Hukukçular, “Mutlak butlan kararı hangi delillere dayanılarak verildi?” sorusunu gündeme taşıdı.


ANKARA - CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kurultayda oy kullanan tüm delegeler ile birinci derece yakınlarının MASAK raporları, banka hesap hareketleri ve SGK kayıtlarını ilgili kurumlardan talep etti.


Kararın, CHP’de olağanüstü kurultay için gerekli imza sayısının 600’e ulaştığının açıklanmasından kısa süre sonra gelmesi siyasi ve hukuki tartışmaları beraberinde getirdi. Hukukçular, söz konusu incelemenin delegeler üzerinde baskı oluşturabileceğini savunurken, soruşturmanın kapsamının genişletilmesine yönelik eleştirilerde bulundu.


Tartışmaların odağında ise Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı hakkında verdiği “mutlak butlan” kararı yer aldı. Akademisyen ve hukukçular, “Eğer bu mali bilgiler daha önce dosyada yoktuysa, mutlak butlan kararı hangi delillere dayanılarak verildi?” sorusunu gündeme taşıdı.


CHP Parti Meclisi Üyesi Güldem Atabey de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, soruşturmanın delegelerin iradesini etkilemeye yönelik bir girişim olarak değerlendirilebileceğini belirtti.


Öte yandan, kurultay sürecinde delegelerin oy kullanma iradesine müdahale edildiği iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 13 kişiden 9’u tutuklanmıştı.
Savcılığın mali inceleme talebi ve kurultaya ilişkin yargı süreçleri, siyasi gündemde tartışılmaya devam ediyor. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri