CHP'de şok gelişmeler sürüyor, Kilis Belediye Başkanı Bilecen istifa etti

CHP Kilis İl Başkanı Umut Mehmet Sapan, geçtiğimiz günlerden genel merkeze sitem ederek, görevinden istifa etmesinden sonra Kilis CHP'de dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. İl başkanı Sapan'dan sonra Belediye Başkanı Bİlecen'de partisinden istifa etti.

CHP Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti.

BEKİR ŞAHİN

Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti. Bilecen, yoluna bağımsız olarak devam edeceği ileri sürülürken, bazı kaynaklar ise Bilecen'in AKP üst düzeyde bazı kişiler ile görüşme halinde iddia edildi.

İstifa açıklamasında, belediye kaynaklarının kısıtlı imkanlarla yönetilmeye çalışıldığını ve CHP’li belediyelerden, Kilis’e beklenen desteğin gelmediğini ileri süren başkan Bilecen, bu durum aldığı karardan etkili olduğuna vurgu yaptı. www.yenicizgihaber.com

Açıklamasının sonunda CHP teşkilatına ve partililere teşekkür eden Bilecen, "Kimde ne hakkım varsa helal ediyorum. Amacım sadece Kilis’e hizmet etmekti ve bundan sonra da aynı hedefle devam edeceğim" ifadelerini kullandı.www.yenicizgihaber.com

İDDİAYI YALANLAMIŞTI

Hakan Bilecen, geçtiğimiz ay partisinden istifa edeceği ve AKP'ye katılacağı yönünde ortaya atılan iddiaları yalanlayarak şöyle bir paylaşım yapmıştı:

Başkan Bilecen, 17 Mayıs'ta yaptığı yazılı açıklamada "Halihazırda Cumhuriyet Halk Partisi mensubu bir belediye başkanı olarak görevimin başındayım. Enerjimi ve vaktimi şehrin çözüm bekleyen sorunlarına vermekten başka bir gündemim ve girişimim yoktur. Aslı olmayan konularla gündemi meşgul ederek bizlere güvenenleri ve sevenleri rencide etmeye çalışanların, kendilerine daha yapıcı gündemler edinmeleri naçizane tavsiyemdir" demişti.

SIRADA ALİ DOĞAN'MI VAR

Bu arada CHP'li Belediye Başkanlarından yaşanan bu şok gelişmeler sürerken, siyasi kulislerde CHP'li Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan'ında partisinden istifa ederek AKP'ye geçme arayışında olduğuda gelen bilgiler arasında. Böylece CHP'nin Güneydoğa'da kazandığı belediyeleri tek tek AKP'ye kaptırması ise örgüt içerisinde tepkilere yol açıyor. Genel merkezin daha önce ve şimdi yerel örgütlerin ve belediye başkanlarının sorunlarına ilgisiz kaldığı yönündeki tepkilerde sürüyor.

İL BAŞKANI İSTİFA ETMİŞTİ

İstanbul merkezli soruşturma kapsamında tutuklandıktan bir ay sonra tahliye edilen CHP Kilis İl Başkanı Umut Mehmet Sapan, görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Başkan Sapan, yaşanan süreçte genel merkez tarafından yalnız bırakıldığını ileri sürerken, bu istifanın hemen arkasında belediye başkanında istifası Kilis'te CHP'de büyük şok etkisi de yarattı.

ADAY BELİRLEME KRİTERLERİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Öte yanda Gaziantep ve Kilis'te CHP örgüt tabanı ise CHP'nin delegeden başlayarak meclis üyesi, belediye başkanı ve milletvekili aday belirlemeye kadar eski ve yeni partililerden oluşturulacak komisyonlardan adayların değerlendirildikten sonra ön seçimler yolu ile sosyal demokrat düşünceye sadık, ilkelerini kabul eden, samim ve dürüst toplumda karşılığı olan isimlerden belirlenmesinin şu yaşananlardan sonra şart olduğuna vurgu yapıyor. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

ÖNEMLİ NOT: YENİ ÇİZGİ HABER'DEN

Kıymeti takipçilerimiz lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyiniz, beğeni, yorum ve paylaşım yaparak haber sitemize destek olmanızı önemli rica ediyoruz.. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayınız. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz. Gruplarınızda paylaşmayı unutmayınız….

Yeni Çizgi Haber Gazetemizin; Web Sayfa ve sosyal medya hesapları şunlar;

https://www.yenicizgihaber.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri