CHP’den 23 Nisan’da çocuk ve demokrasi vurgusu

CHP Gaziantep İl Başkanı Vakkas Açar, 23 Nisan mesajında milli egemenlik, halk iradesi ve çocukların güvenli geleceği için mücadele çağrısı yaptı.

ANIL SAHİN

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Vakkas Açar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yıl dönümünü kutladı. Açar, 23 Nisan’ın yalnızca bir bayram değil, halk iradesinin ve bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu ifade etti.


Vakkas Açar açıklamasında milli egemenlik ilkesinin günümüzde zedelendiğini belirterek, seçilmiş belediye başkanlarına ve siyasi isimlere yönelik yargı süreçlerinin halk iradesine müdahale anlamı taşıdığını belirtti. Demokrasiye ve sandıktan çıkan sonuca saygının esas olması gerektiğini vurguladı.


Çocukların güvenliği ve eğitim sistemiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan başkan Açar, son dönemde okullarda yaşanan şiddet olayları, ihmaller ve çocuk işçiliği kaynaklı ölümlerin kaygı verici boyuta ulaştığını söyledi. Çocukların evde, okulda ve sokakta güven içinde yaşaması gerektiğini dile getirdi.


CHP olarak çocukların sağlıklı, mutlu, güvenli ve özgür bir geleceğe sahip olması amacıyla 23 maddelik bir manifesto açıkladıklarını belirten Açar, laik ve bilimsel eğitim, ücretsiz okul yemeği, güvenli okul ortamı, psikososyal destek, fırsat eşitliği ve kadrolu öğretmen atamaları gibi başlıkların öncelikli hedefler arasında yer aldığını kaydetti.


CHP il Başkanı Vakkas Açar, açıklamasının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri ve Cumhuriyet kahramanlarını rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, “Yaşasın Cumhuriyet” mesajını paylaştı. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

ÖNEMLİ NOT: YENİ ÇİZGİ HABER'DEN

Kıymeti takipçilerimiz lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyiniz, beğeni, yorum ve paylaşım yaparak haber sitemize destek olmanızı önemli rica ediyoruz.. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayınız. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz. Gruplarınızda paylaşmayı unutmayınız….

Yeni Çizgi Haber Gazetemizin; Web Sayfa ve sosyal medya hesapları şunlar;

https://www.yenicizgihaber.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri