DEM Parti'den görevden alma iddialarına yalanlama

DEM Parti’den “4 eş başkan görevden alındı” iddiasına yalanlama

DEM Parti, Diyarbakır’da dört belediye eş başkanının görevden alındığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

DEM Parti Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, bazı basın-yayın organlarında yer alan ve Diyarbakır'da dört belediye eş başkanının görevden alındığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Kurulun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, son günlerde söz konusu iddiaların çeşitli yayın organlarında haberleştirildiği belirtilerek, kamuoyunun yalnızca parti ve kurul tarafından yapılan resmi açıklamaları dikkate alması istendi.

Açıklamada, seçilmiş belediye başkanlarının durumuna ilişkin ortaya atılan iddiaların söylenti ve duyumlara dayandırılmaması gerektiği vurgulandı.

“Resmi açıklamalar esas alınmalı”

DEM Parti Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, basın-yayın organlarına da çağrıda bulunarak haberlerin güvenilir kaynaklara dayandırılması gerektiğini belirtti.

Kurul açıklamasında, “Basın-yayın organlarının da kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşma hakkına saygı göstererek, söylenti ve duyumlar üzerinden haber yapmak yerine Partimizin ve Kurulumuzun resmi açıklamalarını esas almaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

DEM Parti, böylece Diyarbakır'da dört belediye eş başkanının görevden alındığı yönündeki haberleri resmi olarak yalanlamış oldu. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri