Eğitimde yaşanan şiddet sistemsel sorunların sonucu

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullarda yaşanan silahlı saldırıların münferit olaylar olarak görülemeyeceğini belirterek, eğitim sisteminde güvenlikten yönetime kadar kapsamlı değişim çağrısı yaptı.


Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, son günlerde eğitim kurumlarında meydana gelen ve kamuoyunda büyük üzüntü yaratan olaylara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Pamuk, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırıların toplumda derin travma oluşturduğunu söyledi.


Yaşanan olayların bireysel vakalar olarak değerlendirilemeyeceğini ifade eden Pamuk, “Bu gelişmeler ciddi ve sistemsel sorunların varlığına işaret ediyor. Denetim, planlama ve yönetim eksiklikleri ağır sonuçlar doğuruyor” dedi.


Eğitim sisteminin uzun süredir krizlerle gündeme geldiğini savunan Pamuk, ailelerin ve öğrencilerin mevcut durumdan rahatsız olduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunları çözmek yerine yeni sorun alanları oluşturduğunu öne süren Pamuk, yönetim anlayışında köklü revizyona ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.


Mehmet Pamuk, eğitimin yalnızca müfredattan ibaret olmadığını vurgulayarak, okul güvenliği, denetim mekanizmaları, kriz yönetimi ve uygulama bütünlüğünün hayati önemde olduğunu söyledi. Bu alanlardaki zafiyetlerin telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açtığını dile getirdi.www.yenicizgihaber.com


Türkiye’nin eğitim politikasının günü kurtaran adımlarla değil, kalıcı ve sürdürülebilir bir anlayışla yeniden yapılandırılması gerektiğini belirten Pamuk, "Atatürk’ün eğitim vizyonunun bilim, akıl ve milli değerler üzerine kuruludur. Eğitim gibi stratejik bir alanda yaşanan ağır sonuçların kapsamlı değişim ihtiyacını ortaya koymaktadır." dedi.


Mehmet Pamuk, olaylarda hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenler için başsağlığı dilerken yaralılara acil şifa temennisinde bulundu. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri