Zafer Partisi'nden CHP kararı ve gündem değerlendirmesi

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, Türkiye'de muhalefet partilerinin ve yerel yönetimlerin baskı altında olduğunu iileri sürerek, siyasi rekabetin demokratik yöntemlerle sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

ANKARA- Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, haftalık basın toplantısında Türkiye'nin siyasi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamahmutoğlu, CHP'nin kurultay süreciyle ilgili yargı kararları, yerel yönetimlere yönelik soruşturmalar, terörle mücadele politikaları ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler hakkında partilerinin görüşlerini açıkladı.

CHP'nin 2023 kurultayına ilişkin verilen yargı kararını eleştiren Karamahmutoğlu, söz konusu kararın Türkiye'nin çok partili siyasi hayatına zarar verdiğini savundu. Zafer Partisi'nin bu süreci "siyasal darbe girişimi" olarak değerlendirdiğini belirten Karamahmutoğlu, seçimle belirlenen parti yönetimlerinin yargı kararlarıyla değiştirilmesinin demokratik meşruiyet açısından tartışmalı sonuçlar doğuracağını ileri sürdü.

Karamahmutoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görevden uzaklaştırıldığı yönündeki değerlendirmelerini paylaşırken, seçim süreçlerinde nihai yetkinin Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) olduğunu savundu. YSK'nın seçim sonuçları üzerindeki yetkilerine vurgu yapan Karamahmutoğlu, siyasi parti kurultaylarının geçerliliğine ilişkin kararların seçim hukukunun temel ilkeleri çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Basın toplantısında, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın daha önce yaşadığı hukuki süreçlere de değinen Karamahmutoğlu, son dönemde çeşitli siyasi aktörlere yönelik adli işlemleri "yargı müdahalesi" olarak nitelendirdi. Türkiye'de muhalefet partilerinin ve yerel yönetimlerin baskı altında olduğunu iddia eden Karamahmutoğlu, siyasi rekabetin demokratik yöntemlerle sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Terörle mücadele ve çözüm süreci tartışmalarına da değinen Karamahmutoğlu, DEM Parti Milletvekili Pervin Buldan'ın açıklamalarına atıfta bulunarak, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili yürütüldüğü öne sürülen görüşmelere tepki gösterdi. Zafer Partisi'nin bu tür girişimlere karşı olduğunu belirten Karamahmutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yetki ve itibarının korunması gerektiğini savundu.

Dış politika başlığında ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Hindistan ile yürüttüğü savunma iş birliği ve BrahMos füze sistemi iddialarına dikkat çeken Karamahmutoğlu, Doğu Akdeniz'deki askeri dengelerin Türkiye açısından yakından takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Bölgedeki silahlanma faaliyetlerinin Türkiye'nin güvenliği açısından risk oluşturabileceğini öne süren Karamahmutoğlu, hükümeti daha etkin diplomatik ve güvenlik politikaları izlemeye çağırdı.

İzmir'in Buca ilçesinde belediyeye yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili soruyu da yanıtlayan Karamahmutoğlu, son dönemde belediye başkanlarına yönelik adli süreçlerin arttığını belirterek, bu durumun Türkiye'deki siyasi atmosfer üzerinde etkileri bulunduğunu söyledi. Karamahmutoğlu, yerel yönetimlere yönelik işlemlerin hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Zafer Partisi Sözcüsü, konuşmasının sonunda Türkiye'nin demokratik parlamenter sisteme dönmesi gerektiğini savunduklarını belirterek, hukuk devleti, kuvvetler ayrılığı ve demokratik temsil ilkelerinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

ÖNEMLİ NOT: YENİ ÇİZGİ HABER'DEN

Kıymeti takipçilerimiz lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyiniz, beğeni, yorum ve paylaşım yaparak haber sitemize destek olmanızı önemli rica ediyoruz.. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayınız. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz. Gruplarınızda paylaşmayı unutmayınız….

Yeni Çizgi Haber Gazetemizin; Web Sayfa ve sosyal medya hesapları şunlar;

https://www.yenicizgihaber.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri