Kardeşliğin Motifleri Sergisi Gaziantep’te açılıyor
AYSEL ŞAHİN
Maraş Abası motiflerinden oluşan “Bir Kardeşlik Hikâyesi” sergisi, Gaziantep’in kurtuluş günü kapsamında Panorama 25 Aralık Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.
Gaziantep’in kurtuluş günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında anlamlı bir sergi sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçı ve akademisyen Dr. Mutlu Aslantürk’ün hazırladığı “Bir Kardeşlik Hikâyesi” adlı sergi, 22–29 Aralık 2025 tarihleri arasında Gaziantep Panorama 25 Aralık Müzesinde görülebilecek.
Kahramanmaraş’ın köklü dokuma geleneği olan Maraş Abası motiflerinden ilhamla hazırlanan ve 15 eserden oluşan koleksiyon, Gaziantep ile Kahramanmaraş’ın Millî Mücadele yıllarında kurduğu güçlü dayanışmayı ve kardeşlik bağını sanat aracılığıyla anlatıyor. Sergi, iki kentin işgal yıllarında omuz omuza verdiği direnişe bir saygı duruşu niteliği taşıyor.
Sergide yer alan eserlerde dayanışma, vefa, dua, direniş ve kültürel miras temaları öne çıkıyor. Maraş Abası motifleri, çağdaş bir yaklaşımla yeniden yorumlanarak tarihsel hafızanın bugüne taşınmasına da katkı sunmakta.
KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mutlu Aslantürk, serginin çıkış noktasını Millî Mücadele döneminde Maraşlı ve Antepli çetelerin birlikte verdiği mücadeleye dayandırdıklarını açıkladı Aslantürk, Antep savunmasında şehit düşen ve gazi olan tüm kahramanları minnetle andığını belirtti.
Ortak hafızayı sanat diliyle anlatıyor
“Bir Kardeşlik Hikâyesi” sergisi,
Gaziantep’in destansı direnişini, komşuluk hukukunu ve ortak hafızayı sanat diliyle anlatan "Bir Kardeşlik Hikâyesi” sergisi, önemli bir çalışma olduğuna vurgu yapılıyor. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com
