Basın meslek örgütlerinden gazetecilerin suçlanmasına tepki

.

AYSELŞAHİN

Son zamanlarda gazetecilere yönelik ortaya atılan iddialara ilişkin Basın meslek örgütleri, ortak bir açıklama yayımlayarak, meslek mensuplarının somut kanıt olmaksızın hedef gösterilmesine tepki gösterdiler.

Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki yönetim değişikliğinin ardından bazı gazetecilerin para karşılığı haber yaptıkları ya da yapmadıkları yönünde iddiaların gündeme getirildiği belirtildi. CHP Parti Meclisi toplantısının ardından da benzer suçlamaların sürdürüldüğü ifade edildi.

Gazetecilerin herhangi bir bilgi ve belge ortaya konulmadan zan altında bırakılmasının mesleki itibarı zedelediğini ve basın özgürlüğüne zarar verdiğini vurgulayan Basın örgütleri,

ortak açıklamada, söz konusu iddialara ilişkin somut bilgi ve belgelerin kamuoyuyla paylaşılması çağrısında bulunularak, aksi halde gazetecileri hedef alan mesnetsiz suçlamalara son verilmesini vurguladılar.

Gazetecilik mesleğini ve basın çalışanlarını töhmet altında bırakan yaklaşımların kabul edilemez olduğu belirtilerek, tüm kişi ve kurumlar sorumlu bir dil kullanma çağrısı yapıldı.

Ortak açıklamaya;

Basın Konseyi

Çağdaş Gazeteciler Derneği

DİSK Basın-İş

Ekonomi Muhabirleri Derneği

Gazeteciler Cemiyeti

İzmir Gazeteciler Cemiyeti

KESK Haber-Sen

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği

Parlamento Muhabirleri Derneği

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği

Türkiye Gazeteciler Sendikası imza attı. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri