Eğitim Sen iş bıraktı

KESK'e bağlı Eğitim Sen Kahramanmaraş Şubesi, hayat pahalılığı ve maaşların yetersizliğinedeniyle iş bırakma eylemi yaptı.

KESK’e bağlı Eğitim Sen Kahramanmaraş'ta iş bıraktı

BEKİR ŞAHİN

KAHRAMANMARAŞ – Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim Sen Kahramanmaraş Şubesi, ekonomik koşullar ve ücret politikalarını protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Sendika şube yürütme kurulu adına yapılan açıklamada, kamu emekçilerinin artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında geçinemediği ifade edildi. Açıklamada, maaş artışlarının gerçek enflasyonu yansıtmadığı, TÜİK verilerine dayalı zamların alım gücündeki kaybı telafi etmediği kaydedildi.

Sendika, Kira, ulaşım, sağlık ve eğitim gibi temel harcamalardaki artışların maaş zamlarını kısa sürede erittiği ifade edilen sendika açıklamasında, kamu emekçilerinin giderek yoksullaştığını savundu. Özellikle kira artışlarının maaş artışlarının çok üzerinde seyrettiğine dikkat çekilen açıklamada, gelir vergisi dilimlerinin de çalışanların maaşlarını daha da düşürdüğü ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, toplu sözleşme süreçlerinin gerçek bir pazarlık içermediği, Hakem Kurulu’nun çalışanlar lehine karar üretmediği eleştirisi yapıldı. Mevcut tablonun yalnızca siyasi iktidarın değil, yetkili sendikaların ve mevcut toplu pazarlık sisteminin ortak sonucu olduğu kaydedildi.

Eğitim Sen Kahramanmaraş Şubesi, taleplerini ise şu başlıklar altında sıraladı:

Ocak ayından itibaren maaşlara ek yüzde 20 artış yapılması,

İlave seyyanen ödeneğin taban maaşa yansıtılması,

3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu emekçilerini kapsaması,

Grevli toplu sözleşme hakkını güvence altına alacak yasal düzenlemelerin yapılması,

En düşük kamu emekçisi maaşının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması ve kira, kreş ile yol desteği sağlanması.

Sendika yetkilileri, yalnızca kamu emekçilerinin değil, toplumun geniş kesimlerinin benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, tüm çalışanları ortak mücadeleye çağırdı. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

xxx YENİ ÇİZGİ HABER'DEN NOT xxx

Kıymeti takipçilerimiz lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyiniz, beğeni, yorum ve paylaşım yapmanızı rica ediyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayınız. Desteğiniz için şimiden teşekkür ederiz.

Yeni Çizgi Haber Gazetemizin; Web Sayfa ve sosyal medya hesapları şunlar;

https://www.yenicizgihaber.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sendika Haberleri