Çadır Kentte Kurulan Yeni Derslik Kuruldu

Çadır Kentte Kurulan Yeni Derslik Kuruldu

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah konaklama tesislerinde AFAD ve UNICEF tarafından kurulan yeni 24 derslik hizmete girdi.

Modern dersliklerde yaz ve kışa yönelik ısıtma ve soğutma sistemleri mevcut. 30 bin kişinin yaşadığı çadır kentte 8 bin 500 yüz öğrenci Suriye müfredatına göre eğitim görüyor.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Eğitim Alanı Sorumlu Müdürü Tamer El Ahmet, yeni yapılan derslikten dolayı yetkililere teşekkür ederek, "Yapılan yeni derslikten dolayı AFAD ve UNİCEF yetkililerine teşekkür ederiz.Öğrencilerimiz gayet temiz ve modern dersliklere kavuştu.Kışa yönelik ısıtıcıları,yaza yönelik soğutucuları mevcut. Geçen yıl çadırlarda eğitim öğretim gördük. Bu yıl gayet modern ve temiz ortamda çocuklarımız eğitim görmektedirler. Türk hükumetine ve çadır kent idaresine bu desteklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri