Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından vatandaşların bütçesine katkı sağlamak ve yerli üreticiyi desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Üreticiden Tüketiciye Tarla Fiyatına” projesi, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Proje kapsamında çiftçilerden doğrudan temin edilen taze sebze ve meyveler, aracı olmadan Şahinbey halkına ulaştırılıyor.
Çiftçilere zeytin ve fıstık fidanı, gübre, mısır, arpa, buğday ve mercimek tohumu ile patlıcan, biber, karpuz ve domates fidesi desteğinde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, üreticinin yanında olmaya devam ediyor. Tarım destekleriyle üretimin artırılmasına katkı sağlayan Şahinbey Belediyesi, yeni uygulamayla çiftçilerin yetiştirdiği ürünlerin doğrudan tüketiciyle buluşmasını sağlıyor.
Tarla fiyatına taze ürünler
Proje kapsamında domates, biber, patlıcan, soğan, sarımsak ve patates gibi mutfakların vazgeçilmez ürünlerinin satışı Güneş Semt Pazarı’nda vatandaşlara sunuluyor. Ürünlerin doğrudan üreticiden temin edilmesi sayesinde vatandaşlar taze ve kaliteli ürünleri daha uygun fiyatlarla satın alma imkânı buluyor.
“Hem üretici hem vatandaş kazanıyor”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, uygulamanın hem üreticiye hem de tüketiciye katkı sunduğunu belirterek, “Üreticiden Tüketiciye Tarla Fiyatına, doğal ve uygun fiyatlı ürünler Şahinbey’de! Domatesten soğana, patlıcandan salçalık bibere, patatesten sarımsağa kadar taze ürünler semt pazarında vatandaşlarımızı bekliyor. Üreticimize destek olurken, vatandaşımıza da kaliteli ve ekonomik alışveriş imkânı sunmaya devam ediyoruz.” dedi.
Vatandaşlardan yoğun ilgi
Uygulamanın başlamasıyla birlikte Güneş Semt Pazarı’na gelen vatandaşlar, projeye yoğun ilgi gösterdi. Uygun fiyatlı ve taze ürünlere ulaşmanın kendileri açısından önemli bir avantaj olduğunu belirten vatandaşlar, Şahinbey Belediyesi’ne ve Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti.
Aracı maliyeti ortadan kalkıyor
“Üreticiden Tüketiciye Tarla Fiyatına” projesiyle çiftçilerin ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırmasına imkân sağlanırken, aracı maliyetlerinin ortadan kaldırılması da fiyatların daha uygun seviyelere çekilmesine katkı sunuyor.
Şahinbey Belediyesi, bir yandan üreticinin emeğinin karşılığını almasına katkı sağlarken diğer yandan vatandaşların mutfak giderlerine destek olmayı sürdürüyor. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, üreticiyi ve tüketiciyi buluşturan çalışmaların devam edeceğini ifade etti.www.yenicizgihaber.com