Milyonluk fabrikayı patron yaktırdı iddiası

Milyonluk fabrikayı patron yaktırdı iddiası
Gaziantep OSB'de 2 ay önce bir fabrıka yangınında dikkat çeken detaylar orya çıktı. Fabrikayı yakanda, yaktıranda belirlendiği ileri sürüldü.

Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde geçtiğimiz ağustos ayında meydana gelen fabrika yangınının ardından dikkat çeken detay ortaya çıktığı ileri sürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Başpınarda faaliyet gösteren Günteks Elyaf tekstil fabrikasında çıkan yangınla ilgili yürütülen geniş çaplı soruşturmada önemli detaylara ulaşıldı. Fabrikanın sahibi Levent K. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen Kara, fabrikayı kasten yaktırdığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SİGORTA DOLANDIRICILIĞI

Bu yılın 26 Ağustos gecesi saat 03.30 sıralarında başlayan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı 47 araç ile 75 personelin yoğun müdahalesi sonucu söndürülen yangının bilançosu maddi açıdan yüksek rakamlarda seyrediyor.

Dev tesiste milyonlarca liralık maddi hasar oluşurken, olayın ardından başlatılan teknik ve fiziki incelemeler felaketin kaza olmadığını ortaya çıkardığı iddaları üzerinde duruluyor. .

Yapılan detaylı araştırma ve soruşturma sonucunda fabrika sahibi Levent K., sigorta bedelini alabilmek amacıyla tesisi kundaklatmak için bir kişiyle anlaştığı iddia edildi. Ancak L.K., fabrikayı yakması için anlaştığı şahsa vaat ettiği parayı vermeyince, olayla ilgili soruşturmanın seyri değiştiği iddia edildi.

SANAYİCİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Yapılan soruşturma sonrasında hakkında yasal işlem yapılan ve adli mercilere sevk edilen iş insanı L.K. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ilgili maddelerinde yargılandı. L.K., TCK’nın 170’inci maddesinde yer alan "Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması" ve 158’inci maddesinde düzenlenen "Sigorta Dolandırıcılığı" suçlamaları kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada tutuklamaya yönelik iddialara ilişkin ciddi kanıtların olup olmadığı ise açıklanmazken, yapılacak ilk duruşmada tüm bunların detaylarının mahkemeye sunulması ile olayın aydınlanabileceği bekleniyor.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.