“Benzin fiyatları çok yakında düşecek”

“Benzin fiyatları çok yakında düşecek”
İran'da Nükleer tehlikenin bertaraf edildiğini söyleyen Trump, "Onları durdurduk. Benzin fiyatları Obama ve Biden dönemlerinden çok daha düşük seviyelere geriliyor. Üstelik çok şey başardık. Benzin fiyatları çok yakında hızlı bir şekilde düşecek" dedi.

Trump’tan dikkat çeken iddia: “Benzin fiyatları çok yakında düşecek”

ABD- Donald Trump, Florida'daki mitingde İran ile yaşanan savaşa dair eleştirilere yanıt vererek, askeri operasyonlarla Tahran'ın askeri ve nükleer kapasitesini çökerttiklerini, Venezuela hamleleriyle de harcanan paranın katbekat fazlasını kazandıklarını söyledi.

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Florida eyaletinde gerçekleşen bir ara seçim mitinginde kürsüye çıkarak İran'la yaşanan çatışmalar hakkında dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Tahran yönetimini hedef alan operasyonlarla bu ülkenin savunma ve nükleer gücünü ağır bir darbeyle sarstıklarını savunan Trump, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"159 gemilik güzel bir donanmaları vardı. Şimdi hepsi denizin dibinde. Üst düzey 268 uçakları vardı. İnanabiliyor musunuz, bazıları ABD’dendi. Şimdi neredeler biliyor musunuz? İran’ın dört bir yanındaki pistlere küçük parçalar halinde saçılmış durumdalar"

"İran savaşına harcanan paranın 10 katını Venezuela’dan kazandık"

Bu askeri harekatın ülkesine faturasının 25 milyar doları bulduğu yönündeki eleştirilere sert çıkan ABD'li lider, Latin Amerika'daki hamlelerine atıfta bulunarak, "Venezuela’dan bu miktarın yaklaşık 10 katını kazandık" dedi.

Tek odak noktasının Tahran'ın atom bombası edinmesini engellemek olduğunun altını çizen Trump, geçmişteki nükleer uzlaşıyı hatırlatarak, "Barack Hüseyin Obama’nın Ortak Kapsamlı Eylem Planı’nı (JCPOA), yani İran nükleer anlaşmasını ben feshettim. O, İran için nükleer silaha giden bir yoldu. Gece Yarısı Çekici Operasyonu (Operation Midnight Hammer) ile İran’ın nükleer zenginleştirme kapasitesini yerle bir ettik. O güzel uçakları hatırlıyor musunuz? Missouri’den uçmuşlardı" şeklinde konuştu.

"Bu, İran’ın başlattığı bir savaş"

Krizin sorumluluğunun Washington yönetimine yüklenemeyeceğini savunan Trump, geçmişteki olaylara dikkati çekerek, "Çok önemli bir şeyi hatırlamanızı istiyorum. İran ile savaşı ABD başlatmadı. İran, 1979’dan bu yana binlerce ve binlerce insanı öldürerek Amerika’ya karşı savaş yürütüyor" ifadelerini kullandı. İlk başkanlık döneminde etkisiz hale getirilen İranlı komutana değinen Trump,

"Hiç iyi bir adam değildi. Yol kenarı bombalarının babasıydı. Bizim insanlarımızdan pek çoğunu ve başka çok sayıda insanı öldürdü. Ülkenin dört bir yanında kolları, bacakları olmayan askerlerimiz var" dedi.

Tahran'ın geçmişteki saldırılarının cezasız kalmayacağını vurgulayan Trump, "Bunun olmasına izin veremeyiz. Yani bu, onların yıllar önce, 1979’da başlattığı bir savaş. Orta Doğu’nun kabadayısıydılar ve çok sayıda Amerikalıyı öldürdüler" değerlendirmesinde bulundu.

"Benzin fiyatları çok yakında hızlı bir şekilde düşecek"

Bölgedeki enerji nakil hatlarına ve akaryakıt piyasasına dair ipuçları veren Trump, stratejik su yolundaki duruma değinerek, "Şu anda Hürmüz Boğazı’ndan 7 ay öncesine göre daha fazla petrol geçiyor" iddia kullandı. Nükleer tehlikenin bertaraf edildiğini yineleyen Trump, "Onları durdurduk. Benzin fiyatları Obama ve Biden dönemlerinden çok daha düşük seviyelere geriliyor. Üstelik çok şey başardık. Benzin fiyatları çok yakında hızlı bir şekilde düşecek" diyerek sözlerini noktaladı.

ÖNEMLİ NOT: YENİ ÇİZGİ HABER'DEN

Yeni Çizgi Haber Gazetemizin, sosyal medya hesaplarından bizi takip ederek destek verirseniz seviniriz. Böylece haber paylaşımlarında anında haberdar olabilirsiniz. Aynı zamanda beğeni, yorum ve paylaşımlarınızda bizim için önemlidir.

Web Sayfa ve sosyal medya hesaplarımız şunlar;

https://www.yenicizgihaber.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.