Fransa Cumhurbaşkanı Macron'da Suriye uyarısı
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Eş-Şara ile gerçekleştirdiği görüşmede, Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) yönelik operasyonlarını sonlandırması çağrısında bulunarak, "SDG'nin geçtiğimiz Mart ayında mutabık kalınan görüşmeler esas alınarak Suriye devletine entegre edilmesine yönelik bir anlaşmaya varılmak zorunda. Suriye'nin birliği ve istikrarı buna bağlıdır" dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye ordusunun Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) yönelik operasyonlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Macron, sabah saatlerinde Suriye Devlet Başkanı Ahmed Eş-Şara ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi.
Fransız Cumhurbaşkanı, Eş-Şara ile görüşmesinde gelişmelerin bölgedeki şiddeti tırmandırmasından endişe duyduğunun altını çizerek, kalıcı bir ateşkes çağrısında bulunduğunu aktardı.
Fransa Cumhurbaşkanı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Suriye'de kalıcı bir ateşkes şarttır. SDG'nin geçtiğimiz Mart ayında mutabık kalınan görüşmeler esas alınarak Suriye devletine entegre edilmesine yönelik bir anlaşmaya varılmak zorunda. Suriye'nin birliği ve istikrarı buna bağlıdır" dedi.
SDG'ye yönelik operasyon
Suriye ordusu 13 Ocak'ta Fırat Nehri'nin batısında yer alan SDG işgalindeki bölgeleri "kapalı askeri bölge" olarak ilan etmiş, bölgedeki tüm silahlı gruplara Fırat'ın doğusuna çekilmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu. Kapalı askeri bölgeler arasında Fırat Nehri'nin batı kıyısındaki Deir Hafer ve Meskene de yer alıyordu.
SDG, Fırat Nehri'nin doğusuna çekilirken çeşitli bölgelerde güvenlik güçleri ile terör unsurları arasında çatışmalar yaşanmıştı. Suriye ordusu çatışmaların ardından Rakka kırsalındaki Tabka şehri ile Suriye'nin en büyük barajı olarak nitelendirilen Fırat Barajı da kontrolünü sağladı.
Ordu, geçtiğimiz hafta ise Halep'te gerçekleştirdiği operasyonlarda Eşrefiye, Şeyh Maksud ve Beni Zeyd mahallelerindede kontrolü ele geçirdi. www.yenicizgihaber.com

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.