Beslenme ve Diyet Uzmanı uyardı, ekmek konusunda yanlış bilgilere dikkat çekti

Beslenme ve Diyet Uzmanı uyardı, ekmek konusunda yanlış bilgilere dikkat çekti
Beslenme ve Diyet Uzmanı Veysel Ciğerli, yazın zayıflayanlara doğru beslenme önerileri verdi. Ekmek sindirimi ve öğün araları hakkında bilgilendirme yaptı. Sağlıklı kilo verme için düzenli kahvaltı önemli.

Beslenme ve Diyet Uzmanı uyardı, ekmek konusunda yanlış bilgilere dikkat çekti

Beslenme ve Diyet Uzmanı Veysel Ciğerli, yazın gelmesiyle zayıflama sürecine giren kişilerin yaptığı hatalara değinerek hangi besinlerin tüketilmesi gerektiğini açıkladı.

Lifli gıdaların daha uzun süre tok tuttuğunu belirten Ciğerli’den altın değerinde tüyolar verdi.

Ekmek konusunun da yanlış bilindiğini ifade eden Ciğerli, "Karbonhidrat kaynağı bir besin olan ekmeğin sindirimi ağızda başlar ve çok kısa sürede beyne tokluk sinyallerini iletir. Öğününüze 1 parça ekmeği çiğneyerek başlayın" şeklinde konuştu.

Midenin ne yenilirse yenilsin 4 saat içinde boşaldığına dikkat çeken Medicana Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Veysel Ciğerli, "Bir sonraki öğününüzde fazla yemeyi engellemek için 2-2,5 saatte bir beslenmenizde fayda vardır. Kan şekerinin dengelenmesi için ’3 ana, 3 ara öğün’ şeklinde beslenme kuralına uymak gerekmektedir.

Düzenli kahvaltı edinme alışkanlığının sağlıklı bir hayat için şarttır. Metabolizma uyandıktan hemen sonra kahvaltı yapınca metabolizma hızlanmaya başlayacaktır. Aksi takdirde kahvaltı yapmadan öğle yemeğine kadar aç kalınırsa yavaşlamış metabolizma hızı ile birlikte diğer öğünümüzde daha fazla yemek kaçınılmaz olacağından kilo almakta beklenen bir sonuç olacaktır.

Sabahın erken saatlerinde dengeli bir kahvaltı ile güne başlamak metabolizmamızın hızlanmasını sağlayarak daha rahat kilo vermemize yardımcı olacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.