Emekliler Mersin’de “Sefalet zulmüne son” diye haykırdı

Emekliler Mersin’de “Sefalet zulmüne son” diye haykırdı
Emekliler farklı şehirlerde eş zamanlı olarak sokağa inerek hükümete olan tepkilerini yükseltti. Mersin’de sahilde yürüyüş yapan emekliler, düşük maaşlar ve hayat pahalılığına karşı acil düzenleme talep ederek hükümete çağrıda bulundu.

BEKİR ŞAHİN

Mersin’de Emeklilerden “Sefalet zulmüne son” yürüyüşü

Mersin’de emekliler, artan hayat pahalılığı ve düşük maaşlara dikkat çekmek amacıyla meydanlara inerek sahilde yürüyüp “Sefalet zulmüne son” sloganıyla seslerini, tepkilerini, öfkelerini yükselttiler.

Türkiye Emekliler Sendikası 2017 Mersin Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, ülkedeki ekonomik ve siyasi koşullar eleştirilerek, emeklilerin giderek daha zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiği vurgulandı. Açıklamada, emekli maaşlarının yetersiz olduğu, milyonlarca kişinin düşük gelirle geçinmeye çalıştığı ve birçok emeklinin çalışmak zorunda kaldığı ifade edildi.

Emekliler, maaşlara acil iyileştirme yapılmasını, bayram ikramiyelerinin artırılmasını ve emeklilik sistemine yönelik yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini talep etti. Ayrıca sendikal hakların tanınması ve sosyal devlet ilkelerinin güçlendirilmesi gerektiği dile getirildi.

Basın açıklamasında, emeklilerin ve emekçilerin birleşik bir mücadele hattı oluşturması çağrısı yapılırken, taleplerin karşılanmaması halinde eylemlerin süreceği belirtildi. Bir sonraki mitingin ise önümüzdeki hafta Dikili’de yapılacağı duyuruldu.

Mersin’deki eyleme bazı siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ile demokratik kitle örgütleri de destek verdi. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.