Haber-Sen "Savaş değil, barış, hak ve özgürlük!
BEKİR ŞAHİN
ANKARA – KESK’e bağlı Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), savaş politikalarına ve bu politikaların kamu hizmetleri ile basın üzerindeki olumsuz etkilerine karşı barış çağrısında bulundu.
Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan ortak açıklamada, savaşın en çok kadınları, çocukları ve emekçileri etkilediğine dikkat çekildi. Açıklamada, kimliği ve inancı ne olursa olsun herkesin barış içinde bir arada yaşamasının, demokratik toplumların inşası için vazgeçilmez olduğu vurgulandı.
"Barış için sesleniyoruz!"
“Emekçilerin mali, özlük ve sosyal haklarından kesilen bütçenin, savaştan beslenen çevrelere aktarılması kabul edilemez,” denilen açıklamada, savaş ortamlarında gazetecilerin baskı, sansür, işkence ve hatta ölümle karşı karşıya kaldığına işaret edildi.
"Gazeteciler barış istiyor"
Sendika, tüzüğünün 2. maddesinde yer alan “savaşsız ve sömürüsüz bir dünya hedefi”ne atıfta bulunarak, evrensel değerlere dayalı barış mücadelesini en temel görev olarak gördüklerini belirtti.
“Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir, barıştır”
Açıklamanın sonunda, edebiyatın büyük ustalarından Yaşar Kemal’in sözlerine yer verilerek, barış talebinin bir insanlık çağrısı olduğuna dikkat çekildi.
Haber-Sen, kamuoyuna ve tüm toplumsal kesimlere şu çağrıda bulundu:
“Barış istiyoruz! Özgür basın, nitelikli kamu hizmeti ve demokratik bir toplum için savaşsız bir gelecek istiyoruz.” (HABER MERKEZİ ) www.yenicizgihaber.com
NOT:
YENİ ÇİZGİ HABER'den
Kıymeti takipçilerimiz lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyiniz, beğeni, yorum ve paylaşım yapınız. Google reklamlarını, mutlaka tıklayınız, uygun gördüklerinizi inceleyip ayrılabilirsiniz.
Web Sayfa ve sosyal medya hesaplarımız şunları;
https://www.yenicizgihaber.com/
https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480
https://www.facebook.com/yenicizgihaber
https://x.com/yenicizgigazete
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.