Akdeniz’in çehresini değiştirecek imar planı için adım atıldı

Akdeniz’in çehresini değiştirecek imar planı için adım atıldı
Mersin'de, Akdeniz ilçeye nefes aldıracak proje. İlçede kapsamlı uygulama imar planlarıyla kentin çehresi değişecek. İlçe modern görünüme kavuşacak. Plan, Haziran ayında meclise sunulacak.

Akdeniz’e nefes aldıracak proje

MERSİN- BEKİR ŞAHİN:  Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili, Başkan Yardımcısı, DEM Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Av Özgür Çağlar, kapsamlı uygulama imar planlarıyla kentin çehresini değiştireceklerini, bunun için yoğun bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Başkan Yardımcısı Çağlar, Nazım imar planlarına uygun yapılacak uygulama imar planıyla ilçenin çok daha modern görünüm kazanarak, daha güzel olacağına vurgu yaptı.

Belediye Eş başkanları Hoşyar Sarıyıldız, Nuriye Aslan ve diğer başkan yardımcıları ile birlikte koordineli şekilde Akdeniz ilçesine en güzel hizmetleri vermenin mücadelesi içerisinde olacaklarını hatırlatan belediye başkan yardımcısı Av.Özgür Çağlar’a, Yeni Çizgi Haber ailesi olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. www.yenicizgihaber.com

Görüşme sırasında İmar, yapı kontrol, çevre, kentsel dönüşüm, ruhsat gibi önemli alanlardan sorumlu olan Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Av Özgür Çağlar, şu an ilçenin çehresini değiştirecek aynı zamanda şehrin Anayasası olan, bu nedenle de önemsedikleri 2. etap birinci kısım 1/1000’lik uygulama imar planıyla ilgili çalışmaların başladığını söyledi.

Başkan yardımcısı Çağlar, “Karaduvar, Deliçay, Ateşyolu bölgesinde 3 hektarlık alanda uygulama imar planı çalışmamız başladı. Kentin çehresini değiştirecek olan bu plan ilçemiz için çok önemli. Sanayi, sosyal tesis, yapılaşma, park, başta olmak üzere içerisinde tüm kamu hizmet alanları da dahil komple bir plan. Üzerinde çalıştığımız Uygulama İmar Planı, önümüzdeki Haziran ayında Akdeniz belediye meclisimize gelecek. Orda gerekli bilgilendirme yapılacak, sonra komisyonlara gidecek. Ondan sonra planla ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra onay için Büyükşehir Belediye Meclisine göndereceğiz. Burandan gerekli bilgilendirme ve anlatımlardan sonra onaya sunulacak. Sonra Akdeniz için önemli bir başlangıç için adım atılmış olacak. Daha planlı, daha modern bir ilçe için benzer çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.