ÇYDD Şube Başkanı Çakmak: 19 Mayıs özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı

ÇYDD Şube Başkanı Çakmak: 19 Mayıs özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı
.

AYSEL ŞAHİN

GAZİANTEP – Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Gaziantep Şube Başkanı Dr. Gönül Çakmak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin bağımsızlık yolunda attığı en önemli adım olduğunu dikkat çekti.

dr-gonul-cakmak.jpg

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ve kurtarıcı lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin, halk egemenliğine dayanan laik ve demokratik Cumhuriyet’in temellerini oluşturduğunu belirtti.

Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmesinin büyük anlam taşıdığına dikkat çeken Çakmak, gençliğin çağdaş, özgür düşünceli ve bilim ışığında yetişmesinin Cumhuriyet’in geleceği açısından hayati önem taşıdığını söyleyen ÇYDD Şube Başkanı Çakmak, “ÇYDD olarak Laik, bilimsel, karma ve kamusal eğitimi savunmaya devam edeceğiz. Fırsat eşitliği, kadın-erkek eşitliği konusunda çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.

ÇYDD Şube Başkanı Gönül Çakmak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarını saygı ve minnetle andıklarını belirterek, tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladıklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.