Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 fitre bedelini açıkladı
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı, başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2025 yılı ramazan için fitre miktarının belirlenmesi konusu görüşüldü.
Diyanet Diyanet İşleri Başkanlığı, görüşmeden çıkan sonuca ilişkin, şunları kaydetti:
"Konu ile ilgili hadisi şerifler, mevcut sosyoekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak, ülkemizde fitre miktarı 2025 yılı ramazan ayından 2026 yılı ramazan ayına kadar 180 lira olarak belirlenmiştir.
Fitre olarak belirlenen miktar, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda maddelerinden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir. Bunun yanında her bir mükellef, kendi günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebilir."
NOT:
YENİ ÇİZGİ HABER'den
Kıymeti takipçilerimiz lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyiniz, beğeni, yorum ve paylaşım yapınız. Google reklamlarını,mutlaka tıklayınız, uygun gördüklerinizi inceleyip ayrılabilirsiniz.
Yeni Çizgi Haber Gazetemizin halen facebook hesabı kapalı olduğundan, yedek olarak yeni açılan facebook hesabımızdan bizi takip etmenizide rica ederiz, kalın sağlıcakla.
Web Sayfa ve sosyal medya hesaplarımız şunları;
https://www.yenicizgihaber.com/
https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480
https://www.facebook.com/yenicizgihaber
https://x.com/yenicizgigazete

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.