Gaziantep Belediyelerinin Halep’te park projesi tartışma yarattı

Gaziantep Belediyelerinin Halep’te park projesi tartışma yarattı
Gaziantep Belediyelerinin Halep’e yapacakları park projelerinin önceliği ve finansmanı kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Av. Ulaş Şarklı, Fatma Şahin ve Mehmet Tahaoğlu’nun bu uygulamasına tepki gösterdi.

AYSEL ŞAHİN

Gaziantep Barosu avukatlarından Ulaş Şarklı, Gaziantep’teki yerel yönetimlerin Suriye’nin Halep kentinde park yapımına yönelik plana tepki verip; “Fatma Şahin tarafından Suriye’nin başkenti olarak ifade edilen Halep’te 150 bin metrekarelik bir alana park yapılmasının planlandığı, Mehmet Tahmazoğlu tarafından ise 230 bin metrekarelik bir alanda benzer bir proje yürütüleceğini öne sürdü.

Söz konusu iddialar sosyal medyada ve yerel kamuoyunda tartışma yarattı. Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığı dikkat alınmalıdır. Belediye kaynaklarının yurt dışındaki projelerde kullanılması kamu vicdanında soru işaretleri oluşturmaktadır” dedi.

Av. Şarklı, Gaziantep’te çok fazla sayıda altyapı, yol ve yeşil alan ihtiyacı olan mahalleler bulunmasına rağmen, yerel bütçenin öncelikli olarak şehir içindeki hizmetlere ayrılması gerektiğini savundu. Bu tür kararların alınma sürecinden önce kamuoyunun bilgilendirilmesi ve görüşünün alınmasının önemine değindi.

Öte yandan, Belediye yetkililerinden konuya ilişkin resmi ve ayrıntılı bir açıklama henüz yapılmazken, projelerin kapsamı, finansman kaynağı ve hukuki dayanağına ilişkin bilgilerin kamuoyuna yapılacak açıklamalar tartışmaların seyrini de etkileyebileceği ileri sürüldü. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

ÖNEMLİ NOT: YENİ ÇİZGİ HABER'DEN

Kıymeti takipçilerimiz lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyiniz, beğeni, yorum ve paylaşım yaparak sitemize destek olmanızı önemli rica ediyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayınız. Desteğiniz için şimiden teşekkür ederiz.

Yeni Çizgi Haber Gazetemizin; Web Sayfa ve sosyal medya hesapları şunlar;

https://www.yenicizgihaber.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.