Gaziantep kara teslim, vatandaşlar kaderine terk edildi

Gaziantep kara teslim, vatandaşlar kaderine terk edildi
CHP İl Başkanı Vakkas Acar, kar yağışıyla şehirde başta ulaşım olmak üzere hayatı felce uğradığını belirterek belediyeleri hazırlıksızlık ve sorumsuzlukla suçladı. Başkan Acar, kapalı yollarda saatlerce mahsur kalan vatandaşların kaderine terk ediledildi

GAZİANTEP- Yollarda mahsur kalan yurttaşlar saatlerce yardım beklerken, sosyal medyada içinde bulundukları zor durumları anlatan paylaşımlar ve yetkililere yönelik tepkiler ise dikkat çekti.

chp-antep-kar-paylasimi.png

CHP İL BAŞKANI ACAR “VATANDAŞ KADERİNE TERK EDİLDİ”

CHP Gaziantep İl Başkanı Vakkas Acar, şehir genelinde etkili olan kar yağışı sonrası belediyelere sert eleştirilerde bulundu. Metropol şehir olan Gaziantep’in kar esareti altında kaldığını ileri süren il başkanı Acar, yerel yönetimlerin yetersiz ve hazırlıksız olduklarından vatandaşların ciddi mağduriyetler yaşadığına dikkat çekti.

Kar yağışının rahmet ve bereket olduğuna dikkat çeken Acar, “Ancak ne yazık ki AKP iktidarı, bu bereketi bir felakete dönüştürmüş durumda. Son 15 gün içerisinde ikinci kez yoğun kar yağışı oldu. Bu durum meteoroloji tarafından günler öncesinden açıklanmasına rağmen, gerekli önlemler yeterince alınmadı. Vatandaşlar, yolda saatlerce bekleyen herkes adeta kaderine terk edildi. Şu an Gaziantep’e bağlanan tüm yollar geceden buyana kapalı ve insanlar 5 saattir araçlarda mahsur kalmış durumda” diyerek yaşananlara dikkat ekti.

İl başkanı Acar, yaşanan aksaklıklar vatandaşın günlük yaşamını felç ettiğini vurgularken, yetkilileri göreve çağırarak, karla mücadele konusunda daha ciddi, planlı ve sorumluluk sahibi yaklaşım sergilemelerini istedi.

Yollarda kalan ve yardım ekleyenler tepkili

Öte yanda yollarda kalan yurttaşlar sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar ile soğukta kar altında yaşadıkları zor anları anlatırken yetkililerdende acil yardım istediklerini ifade etti. Bazı yurttaşlar ise yetkilileri, gerçeklerden uzak açıklamlar yapmakla suçladılar. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.