Gaziantep’te 7 kişilik yoksul aileye CHP’liler sahip çıktı
BEKİR ŞAHİN
Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Yukarıbayır Mahallesi’nde tek odalı bakımsız bir evde yaşam mücadelesi veren 7 kişilik Savaş Ailesi’ne CHPliler sahip çıktı. Aile yeni bir eve taşınarak ihtiyaçları karşılandı.
Gaziantep merkezinde, beşi çocuk olmak üzere toplam yedi kişiden oluşan aile; 80 yaşındaki Haydar Savaş, 75 yaşındaki Nigâr Savaş ve yaşları 6 ile 14 arasında değişen beş torunlarıyla birlikte zor koşullar altında hayatını sürdürüyor. Çocuklardan birinin böbrek nakli geçirdiği ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Ailenin, ekonomik sıkıntılar nedeniyle temel ihtiyaçlara erişimde güçlük yaşadığı belirtildi.
Metropol şehrin ortasında yoksul aile görmezden gelindi
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Vakkas Açar, yaklaşık 25 gün önce Savaş ailesini kaldıkları evde ziyaret etti. Yukarıbayır Mahallesindeki tek odalı bakımsız harabe ve sağlıksız bir ortamda hayata tutunmaya çalışan aileyi sosyal medyada paylaşarak içinde bulunduğu durumu paylaşarak yetkililere seslenen Açar, “Ancak o günden buyana bu aileye yerel yönetimlerin ilgisiz kaldığını gördük. Ailenin bir çocuğu böbrek nakli olmuş ve halen hastanede tedavi gördüğü, diğer çocukların ise beslenme çantası dahi olmadan okula gittiğini öğrendik. Yoksulluğun pençesinde kıvranan, tek odalı bir evde zorlu koşullara rağmen hayata tutunma ve yaşama mücadelesi veren Savaş Ailesi'ni, kendi imkan ve çabalarımızla bulduğumuz eşyaları teslim ederek daha temiz bir evde oturma imkanı sunduk. Gaziantep gibi metropol şehrin ortasında böyle, insanlık dramı niteliğinde bir yaşam mücadelesi çok üzücü çok kabul edilir bir yaşam değil” diye konuştu.
Sosyal belediyecilik sahada görünür olmalı
Vakkas Açar, daha önce de aileyi ziyaret ederek durumlarını kamuoyuyla paylaştıklarını ifade etti. Açar, yerel yönetimlerin sosyal destek mekanizmalarının daha etkin çalışması gerektiğini belirterek, “Kentte benzer durumda olan ailelerin oldukça fazla bunlara mutlaka ulaşılmalı. Sosyal politikalar güçlendirilmeli ailelere sahip çıkılmalı. Yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmalı. Yerel yöneticiler zengin iftar menülü salonlardan, ışıltılı odalarınızdan çıkarak, kentin unutulmuş sokaklarındaki insanların yaşadıkları perişanlığı yerinde görmeli. Özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayan ailelerin tespit edilip desteklenmeli. Sosyal belediyecilik anlayışının sahada görünür olması gerekir” dedi.
Güneş mahallesinde 1+1 temiz bir eve taşınan ve ihtiyaçları olan tüm eşyaları yenilenen ailenin çocuklarının mutluluğuna dikkat çeken başkan Vakkas Açar aile ile bir süre sohbet etti. Savaş Ailesi ise kendilerine sağlanan destek nedeniyle teşekkür etti.
Bu arada kent genelinde sosyal yardımların kapsamı ve ihtiyaç sahiplerine ulaşma yöntemleri konusundaki yetersizlikler ise tartışmalara ve eleştirilere konu oluyor.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.