Hortumlar kesiliyor, Kastamonu Belediyesi ‘Yeni Şafak, Türkiye ve Sabah’ aboneliklerini iptal etti

Hortumlar kesiliyor, Kastamonu Belediyesi ‘Yeni Şafak, Türkiye ve Sabah’ aboneliklerini iptal etti
Hortumlar kesiliyor, Kastamonu Belediyesi ‘Yeni Şafak, Türkiye ve Sabah’ aboneliklerini iptal etti

 

Kastamonu Belediyesi ‘Yeni Şafak, Türkiye ve Sabah’ aboneliklerini iptal etti

 

 

 

KASTAMONU-  CHP ve muhalif belediyelerin kazandığı belediyelerde, yandaş, havuz medyalarını abonelik adı altında aktarılan paralar kesiliyor, abonelikler iptal ediliyor.  Böyle bir süreçte ise gerçek, tarafsız, objektif gazetecilik yapan kurumsal yerel basının ise ayrı değerlendirilip sahip çıkılması isteniyor. Bu arada Kastamonudaki bu gelişmenin Darısı diğer belediyelere.

 

CHP’den Kastamonu Belediyesi başkanı seçilen Hasan Baltacı, MHP döneminde belediye bütçesinden yıllık 426 bin 230 lira ödenen Yeni Şafak, Türkiye ve Sabah gazetesi aboneliklerini iptal ederek bu haksız ödemeyi sonlandırdı. Gözler şimdi diğer beledilerden aynı şekilde ve farklı isimlerle aktarılan kaynaklara çevrildi.   

 

DARISI DİĞER BELEDİYELERE 

31 Mart yerel seçimlerinde MHP’den CHP’ye geçen Kastamonu Belediyesi’nin Başkanı Hasan Baltacı, geçmiş dönemde iktidara yakın üç gazeteye yapılan yıllık abonelikleri iptal ettiğini sosyal medya hesabında kamuoyu ile paylaştı.

Kastamonu Belediyesinin, yurt genelinde bir çok belediyede yaşanan ve kangrenleşen bu sorunu kökten yok etmeye yönelik aldığı bu önemli, aynı zamanda cesaretli kararından sonra  darısı diğer beledilelere diyerek karara destek veriliyor. 

 

 

BAŞKAN BALTACI, SOSYAL MEDYA HESABINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRDİ  

Baltacı, X hesabından yaptığı paylaşımla belediye bütçesinden Yeni Şafak, Türkiye ve Sabah gazetelerine yıllık 426 bin 230 lira harcandığını belirtti.

“Belediye bütçemizden yıllık 426.230 TL abonelik ücreti ödenen gazetelerden Yeni Şafak, Türkiye ve Sabah abonelikleri iptal edilmiştir. Yerel basın abonelikleri de yeniden gözden geçirilmek üzere değerlendirmeye alınmıştır.” diye ifade edildi.

 

ŞEHİR HALKINDAN DESTEK MESAJLARI GELDİ 

Bu arada Kastamonu Belediye Başkanının aldığı bu karar ise şehir halkının çoğu sosyal medya hesalarından destek mesajı iletirken, yanı sıra mesleğini gerçek anlamda yapan, tarafsız, objektif, aynı zamanda basın mesleğine ilişkin görevini etik kulalara bağlı yapan, gazetelere ise sahip çıkılmasına ilişkin destek mesajları da devam ediyor. 

Aynı zamanda tetikçilik yaparak basını, zenginleşme aracı olarak kullanan kesimlere ilişkinde benzer karar ve tavır alınması da meslek mensupları ve kamuyunun da beklentisinin başından geliyor. 

 

MUHALİF BASIN 22 YILDIR YOK SAYILDI

Öte yanda  konuya duyarlı yurttaşlar, iktidara yakın belediyelerden yıllardır yandaş medyaya aktarılan korkunç paralara ilişkin yeni seçilen muhalif belediye başkanlarının devraldıkları belediyelerde hesapları inceleterek, araştırma yaparak, haksız ve hukuksuz şekilde yapılan ödemelerin kamuoyu ile paylaşılarak gereğinin de yapılmasını istiyor.  (Haber Merkezi) www.yenicizgihaber.com 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.