Kahramanmaraş ve Gaziantep'te Newroz 21 Martta kutlanıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:
Kahramanmaraş ve Gaziantep'te Newroz 21 Martta kutlanıyor
K.MARAŞ- GAZİANTEP- Bu yılki Newroz ateşi 'Faşizm kaybedecek halklar kazanacak' sloganıyla 40 ayrı merkezde yakılacak. Kahramanmaraş ve Gaziantep’te Newroz Bayramı 21 Martta kutlanıyor.
HDP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Büyüköz, Newroz kutlaması için hazırlıkların aralıksız devam etiğini belirterek, Valiliğe izin başvurusunda bulunduklarını, ancak 18 Mart için izin verilmediğini, 21 Mart için izin verildiğini açıkladı. Büyükgöz, 21 Martta Narlı Canevi yanındaki alanda Newroz Bayramını kutlayacaklarını açıkladı.
“21 Martta Narlı Cemevi yanında türkülerimizle, halaylarımızla buluşuyoruz” diyen başkan Büyükgöz, yeni çizgi gazetesine yaptığı açıklamasında, “Newroz Bayramı kutlama etkinliğimize tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.
GAZİANTEP'TE GEÇEN YILKİ YERDE KUTLANIYOR
Newroz Bayramı Gaziantep’te te kutlanıyor. Gaziantep valiliği tarafından verilen izinle, 21 Martta, Mehmet Akif Ersoy Endüstri Meslek Lisesi yanındaki boş alanda kutlanıyor. Barışın, kardeşliğin ve özgürlüklerin habercisi Newroz Ateşini yakmak için Newroz alanına tüm halkın davetli olduğu bildirildi. YENİ ÇİZGİ
Yerel


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.