Kilis’te Doktorlar can güvenliği eylemi yaptı
Yayınlanma:
Güncelleme:
Kilis’te Doktorlar can güvenliği eylemi yaptı
Kilis Devlet Hastanesi’nde çalışan doktorlar ve sağlık çalışanları, can güvenlikleri olmadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı
Kilis’e peş peşe atılan roketler sağlık çalışanlarını da tedirgin etmeye başladı. Kilis Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda en son atılan roketli saldırılara tepki amacıyla toplanan doktorlar ve sağlık çalışanları, iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler. Yoğun bakım ve Acil Servis dışında Kilis Devlet Hastanesi’nin diğer birimlerinde çalışmalar durdurulurken, eylem için bir araya gelen sağlık çalışanları yetkililerin bazı tedbirlerin alındığına dair kendilerine rahatlatıcı bilgiler vermesi gerektiğini, Kilis’teki herkes gibi can güvenliklerinin olmadığını dile getirdiler.
Güvenli çalışabilecekleri bir hastane istediklerini söyleyen sağlıkçılar, son atılan bombanın hastaneye ve yakıt tanklarının yanına düştüğü, isabet etmesi halinde çok kötü sonuçlar doğacağını vurgulayarak, “Konuşulacak söz kalmamıştır. Şu noktadan sonra icraat bekliyoruz. Devlet büyükleri sesimizi duymalı” şeklinde konuştular. Eylem yapmaktaki amaçlarının Kilis halkını mağdur etmek olmadığını ifade eden doktorlar, amaçlarının Kilis halkı ve kendilerinin öncelikle can güvenliklerinin sağlanması olduğunu ifade ettiler.
Yerel


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.