Mehmet Pamuk’tan Gaziantep oda seçimleri öncesi dikkat çeken çağrı

Mehmet Pamuk’tan Gaziantep oda seçimleri öncesi dikkat çeken çağrı
İş insanı Mehmet Pamuk, 3 Ekim’de yapılacak oda ve borsa seçimleri öncesinde ticaret ve meslek kuruluşlarında değişim çağrısı yaparak, “Aynı isimlerle farklı sonuç beklenmez” diyerek oda yönetimlerini üyelerin sorunlarına odaklanmasını istedi.

Mehmet Pamuk’tan Gaziantep oda seçimleri öncesi dikkat çeken çağrı: “Mesele sistemin değişmesi”

ANIL ŞAHİN

Gaziantep oda ve borsa seçimleri öncesinde açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi iş insanı Mehmet Pamuk, ticaret odalarında değişim çağrısı yaptı. Pamuk, “Aynı isimlerle farklı sonuç beklenmez” diyerek oda yönetimlerinde gençlerin ve yeni fikirlerin daha fazla yer alması gerektiğini söyledi.

Gaziantep’te 3 Ekim’de yapılacak oda ve borsa seçimleri öncesinde siyasi isimlerden seçim sürecine ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, Gaziantep ticaret odası seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, oda yönetimlerinin üyelerin sorunlarına daha fazla odaklanması gerektiğini belirtti.Oda seçimlerinin yalnızca başkan ve komite seçimi olmadığını belirten Mehmet Pamuk, seçimlerin yıllardır devam eden yönetim anlayışının değişip değişmeyeceği açısından da önemli olduğunu ifade etti.

“ODA ÜYE İÇİN VAR OLMALI”

Oda seçimlerinin yalnızca başkan ve komite seçimi olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Mehmet Pamuk, ticaret odalarının temel varlık sebebinin üyeleri olduğunu belirterek,

“Üyeler, finansman, kredi, kira, personel, vergi ve ihracat gibi birçok sorunla karşı karşıya. Oda yönetimlerinin bu sorunlara çözüm üretmesi gerek. Yalnızca toplantı yapmak, ziyaret gerçekleştirmek ve fotoğraf vermek ticaret hayatının sorunlarını çözmez” dedi.

ODA AİDATLARI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ

İş insanı Mehmet Pamuk’un açıklamalarında, oda aidatları da önemli bir başlık olarak öne çıkarken, ekonomik zorluk yaşayan, faaliyetini sonlandıran veya işletmesini kapatmak zorunda kalan üyelerin aidat yükünün yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savunan Pamuk, oda sisteminin üyeye destek olması gerektiğine vurgu yaptı.

TİCARET ODALARI YALNIZCA ÜYELERDEN PARA TOPLAMA AMAÇLI OLAMAZ

“Ticaret odaları üyelerinden para toplamak için değil, üyelerinin ticaretini büyütmek için var olmalıdır” diyen Mehmet Pamuk, oda gelirlerinin kullanımında da daha fazla şeffaflık çağrısı yaptı.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE DAHA FAZLA ALAN AÇILMALI

Gaziantep ticaret hayatında genç girişimcilerin daha fazla söz sahibi olması gerektiğini hatırlatan Pamuk, e-ticaret, yapay zekâ, otomasyon ve yeni üretim modellerinin iş dünyasını hızla değiştirdiğine dikkat çekti.

“KOMİTELER ÇÖZÜM ÜRETMELİ”

Oda yönetimlerinin bu değişimlere ayak uydurması ve gençlerin önünü açması gerektiğine vurgu yapan Mehmet Pamuk, “Meslek komiteleri, yalnızca seçim dönemlerinde gündeme gelmemeli. Komiteler, sektörlerin gerçek sorunlarını tespit ederek çözüm üretmeli.

Komitelerin görevi sadece toplantıya katılmak değil, çözüm üretmektir. Aynı zamanda oda yönetimleri üyelerle daha güçlü iletişim kurmalı” dedi.

“DEĞİŞİM DÜŞMANLIK DEĞİLDİR”

Mevcut oda yöneticilerine yönelik eleştirilerinin kişisel olmadığına işaret eden iş insanı GTO üyesi, Pamuk, değişim talebinin kurumların yenilenmesi açısından değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Pamuk, “Kim gelirse gelsin aynı sistemi devam ettirecekse isim değişikliğinin hiçbir anlamı yoktur. Mesele bir başkanın değişmesi değildir. Mesele sistemin değişmesidir” dedi.

3 EKİM MESAJI

3 Ekim’de yapılacak Gaziantep oda ve borsa seçimleri öncesinde oda üyelerine de çağrıda bulunan Mehmet Pamuk üyeler, adayların projelerini ve vaatlerini karşılaştırarak karar vermesinin çok daha önemli olduğunu vurguladı.

Gaziantep'in ticaret, sanayi, ihracat ve istihdam kapasitesine katkı sağlayacak yeni bir dönem temennisinde bulunan iş insanı Pamuk, daha düşük aidat, daha fazla hizmet, şeffaf yönetim, güçlü meslek komiteleri ve gençlerin daha fazla temsil edildiği bir oda yönetimi ve hizmet istediklerini kaydetti. Pamuk eleştirisini “Sorgulayın, karşılaştırın, hesap sorun ve değişim ihtimalini değerlendirin” mesajıyla sonlandırdı. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.