Mersin’de Emek ve Demokrasi Güçlerinden DEM Parti’ye tebrik ve dayanışma ziyareti

Mersin’de Emek ve Demokrasi Güçlerinden DEM Parti’ye tebrik ve dayanışma ziyareti
Mersin’de Emek ve Demokrasi Güçlerinden DEM Parti’ye tebrik ve dayanışma ziyareti

 

Mersin’de Emek ve Demokrasi Güçlerinden DEM Parti’ye tebrik ve dayanışma ziyareti

 

 

MERSİN- YENİ ÇİZGG:  Mersin’de bulunan Emek ve Demokrasi Platformu, Akdeniz Belediyesi’ni kazanan DEM Parti’ye tebrik ziyaretinde bulunarak, dayanışma içerisinde çalışma yürüteceklerini aktardı.

 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde Mersin’in Akdeniz Belediyesini yüzde 36,92 oy alarak kazandı. Mersin’de bulunan Emek ve Demokrasi Platformu, söz konusu başarının ardından DEM Parti İl Örgütü’ne dayanışma ve tebrik ziyaretinde bulundu. Burada söz alan Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü İrfan Gültekin, Van’da seçilen Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan’ın mazbatasına el konulmasına, halk direnişiyle de yerinden alınmasına dikkat çekti. Söz konusu durumların yaşanmamasını temenni ettiklerini ancak yaşanması durumunda da her zaman dayanışma içerisinde olacaklarını belirten Gültekin, hem Van hem de Akdeniz belediyesi için tebriklerini sundu.

 

“KENT UZLAŞISINI KENT DEMOKRASİSİNE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”

Daha sonra söz alan DEM Parti Mersin İl Örgütü Eş Başkanı Bedriye Kuş, “Hepimiz emek verdik. Hep birlikte kazandık, hep birlikte başardık” dedi. DEM Parti İl Örgütü Eş Başkanı Reşat Aşan da emek ve demokrasi platformuna katkılarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı. Kent uzlaşısına dikkat çeken Aşan, “Bundan sonra kent uzlaşısını güçlü bir kent demokrasisine dönüştürmek gerekir. Daha da büyütmek gerekir” dedi. Aşan, Emek ve Demokrasi Platformu’nun Van’da meydana gelen direniş kapsamında Mersin’de de yapılan basın açıklamasına sunduğu destekler için de teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

 

“YEREL SEÇİMLERDE HALKIN İRADESİ AÇIĞA ÇIKTI”

Daha sonra söz alan Akdeniz Belediye Eş Başkanı Nuriye Arslan, Türkiye genelinde demokrasinin gücünün başardığına şahit olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Yerel seçimlerde halkın iradesi açığa çıktı ve başarıya ulaşıldı. Kentimiz adına da kent uzlaşısının bizlere kazandırdığı bu başarı için kutlu olsun diyorum. Sahada da 70’den 70’e demokrasiden yana gönlü atan her arkadaşımız bizlerle sahadaydı ve büyük bir başarı elde edildi. Yine kirli zihniyetlerini ortaya koydular ama başaramadılar. İnanıyoruz ki bundan sonra da tüm bu güçlerle birlikteliği sürdürürsek, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Yükümüz ağır ama yol arkadaşlarımız çok güçlü. En ağır bedelleri ödedik, boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bu başarı tüm halklara, kadınlara, gençlere kutlu olsun.”  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.