Mezitli’nin en büyük mahallesinde taziye evi yok, okullarda sınıflar 40 kişi, kreşler yetersiz

Mezitli’nin en büyük mahallesinde taziye evi yok, okullarda sınıflar 40 kişi,  kreşler yetersiz
Mezitli'nin en büyük mahallesinde taziye evi ve okul eksikliği var. Yeni Mahalle'nin ilk kadın muhtarı çözüm bulmak için belediye ile işbirliği yapacak. Ayrıca sınıfların kalabalık olması ve trafik sorunları da gündemde.

Mezitli’nin en büyük mahallesinde taziye evi yok, okullarda sınıflar 40 kişi, okul yetersiz

MERSİN- AYSEL ŞAHİN: Mezitli İlçesinin en büyük mahallelerinden olan Yeni Mahalle’nin ilk kadın muhtarı Hatice Yozgat, mahallenin Taziye Evi, Sosyal Tesis, Kreş ve okul gibi önemli eksikleri olduğunu belirterek, belediye ve kamu kurumlarıyla görüşerek ortak çözüm üreteceklerini açıkladı.

RAKİPLERİNE FARK ATARAK SEÇİMİ KAZANDI

Mezitli’nin en büyük mahallerinden olan Yeni Mahalle’nin 24 bin 750 civarında nüfusu,  yaklaşık 18 bin 600 civarından da seçmeni olduğunu hatırlatan mahalle muhtarı Hatice Yozgat,  31 Mart Yerel seçimde rakiplerine fark atarak seçimi kazanan kadın muhtar oldu.

EN BÜYÜK MAHALLEDE TAZİYE EVİ YOK

Mahallenin önemli eksikleri olduğunu söyleyen muhtar Yozgat, “Böylesine büyük bir mahallede bir tane taziye evi yoktur. İnsanlar cenazelerinde taziyelerini sitelerin ve binaların bahçesinde ya da evlerinde yapıyor. Bu çok büyük bir eziyet ve sıkıntı. Taziye evi gibi yerlerde bu tür işlerin yapılması çok daha rahat sağlıklı olur. Böylece cenazesi olan aile hem fazla yorulmaz, hem de gelen misafirleriyle ilgilenme imkanı bulur. Onun için bu hizmeti mutlaka mahalle halkımıza hem de birkaç yerde yaptırarak kazandıracağız. Bu konuyu belediye başkanımız Ahmet Serkan Tuncer ile de görüştüm oda olumlu karşıladı. www.yenicizgihaber.com

OKULLARDA SINIFLAR 40 KİŞİDEN FAZLA

Aynı şekilde mahallede kreş ve okul yetersizliğinin çok fazla olduğuna vurgu yapan muhtar Hatice Yozgat, bununda önemli bir sorun olduğunu belirterek, “İlk Okullarda sınıflar çok kalabalık. Bu yüzden ikili eğitim veriliyor. Buna rağmen sınıflar 40 kişiden az değil. Bu kadar kalabalık sınıflarda öğrenciler, sağlıklı eğitim nasıl alacak? Eğitimin tam gün olması çok daha faydalı. Bu konuyu da yetkili kurumlarla görüşüp, çözümü için çaba göstereceğiz. Aynı zamanda ilçede Kreşler çok yetersiz.” Dedi.

TRAFİK KAZALARI ÇOK FAZLA

Mahallede trafik kazalarının çok fazla olduğunu vurgulayan muhtar Yozgat,  mahallede yaya ve araç çoğunluğu olan bazı önemli kavşaklara ve yaya geçitlerinin olduğu yerlere mutlaka üst geçitler yapılarak yaya güvenliğinin yanı sıra araç trafiğinin de rahatlatılması gerektiğini söyledi. Bu konuyu da yine yerel yönetimlerle görüşüp, çözümü konusunda çaba göstereceğini söyleyen muhtar Hatice Yozgat,  örneğin Mezitli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü önünde mutlaka bir üst geçit olmalı. City Hospital önü gibi trafiğin yoğun olduğu önemli yerlere mutlaka birer üst geçit yapılması şart diye vurgu yaptı.

BAŞIBOŞ SOKAK HAYVANLARI ÇOK FAZLA

Mahallede dolaşan başıboş köpeklerin sayılarını çok fala olduğu bazılarını tehlike ve korku saldığını belirten Hatice Yozgat, aynı zamanda gelişi güzel yerlere bırakılan köpek mamalarının rüzgar ya da başka faktörler tarafından dağıtarak çevre kirliliği yaptığı, pis kokular gibi hastalık yaydığına da vurgu yapan muhtar bunla ilgile de belediye ile işbirliğinde çözümler üretmeyi planladıklarını söyledi. www.yenicizgihaber.com

BOZUK YOLLAR YAPILIYOR

Mahallede yıpranmış, harap bozuk yolların asfalt çalışmasının yapılmaya başlandığına da vurgu yapan muhtar Yozgat, mahalle halkına çok daha kaliteli, rahat ulaşım için yolların komple kontrol edilerek, gereken bakım, onarım ve asfalt işinin yapılacağını kaydetti.

İLAÇLAMA YAPILMAYABAŞLANDI

Son zamanlarda ilçe genelinde yaşanan haşerelere karşı belediyenin ilaçlama ekiplerinin Mezitli ilçesinde ilaçlama çalışmasını program dahilinde başladıklarını kaydeden Yeni Mahalle Muhtarı Hatice Yozgat, ilaçlama ekiplerinin Yeni Mahalleye çarşamba ve cuma günleri ilaçlama yapılacağını ifade etti.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.