Milletvekili Toğrul, Gaziantep’teki patlamada zarar görenlere sahip çıkılmadı

Milletvekili Toğrul, Gaziantep’teki patlamada zarar görenlere sahip çıkılmadı
Milletvekili Toğrul, Gaziantep’teki patlamada zarar görenlere sahip çıkılmadı

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Gaziantep’te bir iş yerinde sabaha karşı meydana gelen patlama sonucu çok sayıda işyeri ve evlerin camları kırılarak maddi hasarların oluştuğuna dikkat çeken HDP Milletvekili TBMM İdare Amiri Mahmut Toğrul, konuyu TBMM’ye taşıyarak evleri ve işyerleri zarar gören yurttaşların mağduriyetinin giderilmesini istedi.  

 

HDP Milletvekili TBMM İdare Amiri Mahmut Toğrul TBMM’de söz alarak, Şehitkamil ilçesine bağlı Mevlana mahallesinde 01 Nisan 2022 tarihinde bir iş yerinde sabaha karşı meydana gelen patlama sonucu ortalık savaş alanına döndüğünü belirterek, meydana gelen patlamanın nedeninin sanayi tüpü olduğu yetkililer tarafından iddia edildiğini hatırlatarak, patlamanın etkisiyle çevredeki iş yerleri ve evlerin camları kırılarak maddi hasar oluştuğuna dikkat çekti.

 

YARALAR SARILMADI, VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Patlama sonrası olay yerini Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda yetkilinin ziyaret ettiğine de vurgu yapan milletvekili Toğrul, “Yetkililer geçmiş olsun ziyaretinde verdikleri mesajlarda, topyekûn seferberlikle hasarların kısa sürede giderileceği ve yaraların sarılacağı mesajlar vermişti. Fakat patlamadan sonra evleri ve iş yerleri zarar gören yurttaşların mağduriyeti giderilmemiştir. Söz konusu bölgedeki esnaf ve aileler bayram öncesi hasarlarının giderilmesi ve yaralarının sarılması için yetkililerin adım atmasını beklemekteler” diye konuştu.

 

HDP Milletvekili TBMM İdare Amiri Mahmut Toğrul, konuyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği önergesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından Anayasa’nın 98' inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi. Milletvekili Toğrul’un verdiği önergede şunlar yer aldı.

 

Bu bağlamda;

1-         Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Mevlana mahallesinde 01 Nisan 2022 tarihinde bir iş yerinde sabaha karşı meydana gelen patlamanın gerçek nedeni nedir?

2-         Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Mevlana mahallesinde 01 Nisan 2022 tarihinde bir iş yerinde sabaha karşı meydana gelen patlamaya ilişkin yürütülen bir soruşturma var mıdır? Var ise ne aşamadadır?

3-         Patlama sonucunda evleri ve işyerleri zarar gören yurttaşların mağduriyeti giderilmiş midir? Evleri ve işyerleri zarar gören yurttaşlara maddi bir yardım yapılmış mıdır? Yapılmış ise ne kadar yapılmıştır? Yapılmamış ise neden yapılmamıştır? 

4-         Patlama sonucunda evleri ve işyerleri zarar gören yurttaşların yaralarının sarılmadığı söylenmektedir. Bayram öncesi yurttaşların yaraları sarılacak mıdır? www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.