Mutta 2. Karacaoğlan Gecesi

Mutta 2. Karacaoğlan Gecesi
Mutta 2. Karacaoğlan Gecesi
Mersin’in Mut ilçesinde Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi’nin “Sazını da Al Gel” sloganıyla düzenlediği "2. Karacaoğlan Gecesi"nde, 20 yerel sanatçı, ünlü halk ozanının türkülerini seslendirdi.

Karacaoğlan’ı ve türkülerini yaşatmak için Belediye Sinema Salonu’nda düzenlenen gecede, Karacaoğlan’ın eserlerinden derlenen türküler, yerel sanatçılar tarafından seslendirildi.

Etkinlikte konuşan Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi sahibi Nihat Mustul, "Karacaoğlan bu topraklarda yaşamıştır, yaşamı boyunca da bu toprakların havasını solumuştur, mezarı da Mut ilçesine bağlı Karacaoğlan Mahallesi’nde bulunmaktadır. Bizim amacımız da Karacaoğlan kültürünü Mut’ta yaşatmaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Karacaoğlan türkülerini çalıp söyleyen ve geceye renk katan yerel sanatçılar, konuklar tarafından ayakta alkışlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.