Samandağ halkı Rezerv Alana Karşı Direnişlerini sürdürüyor

Samandağ halkı Rezerv Alana Karşı Direnişlerini sürdürüyor
Hatay Samandağ'da halk, rezerv alanına karşı direnişini sürdürüyor. DEM Parti Milletvekili Perihan Koca destek verdi. Halkın iradesine saygı gösteriliyor. Rezerv alanının iptali talep ediliyor.

Samandağ halkı Rezerv Alana Karşı Direnişlerini sürdürüyor

HATAY- BEKİR ŞAHİN: Samandağ’da rezerv alan uygulamalarına karşı halkın direnişi, tepkisi sürüyor. DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan koca eylem destek verdi sorunları talepleri yerinde inceledi.

Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Samandağ’da rezerv alan uygulamalarına karşı direnen Samandağ halkıyla bir araya geldi.

Kötü hava koşullarına rağmen buluşma noktasını dolduran Samandağ halkının direnişlerini selamlayan Perihan Koca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Samandağ halkının iradesinin önünde saygıyla eğiliyorum. Yağmura çamura sele rağmen nasıl ki enkazda birbirine tutunan bir halk dayanışma bulunan bir halk yağmura çamura rağmen direniyor.

Hatay halkının rezerve karşı mücadelesinin bir parçası olmaktan onur duyuyorum. Değerli Samandağ halkı söylenmesi gerken her söz söylenmiştir. Ve söz tükenmiştir. Çünkü halk kararını vermiştir: Rezerve hayır. Halk sadece sözünü söylememiştir. 1,5 yıldır enkaz altında olmasına rağmen “Ma rıhna nıhna hon” diyerek aslında bu kenti yeniden inşa etmeye çalışırken bir de rezerv zulmüyle mücadele ediyor, rezerve hayır sözünü söylerken aynı zamanda eylemini örgütlüyor.

Hatay halkının feryadına, eylemine kulak verme zamanı. Evet, söz söyleme zamanı bitmiştir. Artık icra zamanıdır. Bu icra, rezerv alan ilanlarını derhal iptal etmekten geçer. Bu icra AKP-MHP tarafından alelacele meclisten geçirilen afet yasasını, o suç yasasını, o çökme yasasını, o sermaye yasasını derhal iptal etmekten geçer.  www.yenicizgihaber.com  YENİ ÇİZGİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.