SANKO'da Cumhuriyet Bayramı tarih ve sanat dolu özel bir etkinlikle kutladı
SANKO Holding, Cumhuriyet değerlerini yaşatarak gelecek nesillere taşımak amacıyla Cumhuriyetin 98’inci yılını özel bir etkinlikle kutladı.
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Cumhuriyet bizim vazgeçilmezimiz. Şanlı bayrağımıza sahip çıktığımız sürece hiç kimse ne ülkemize zarar verebilir ne de bizi dünya ülkelerinden geride bırakabilir” dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı SANKO Holding Özel Etkinliği, başarılı sunucu Pelin Çift’in, Prof. Dr. Tufan Gündüz ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile gerçekleştirdiği ’Cumhuriyet Dönemi Hikayeleri’ sohbeti ile izleyenleri geçmiş zamanda yolculuğa çıkardı.
Gaziantep’teki tarihi Emine Hanım Konağı’nda gerçekleştirilen ve SANKO Holding kurumsal Youtube hesabından canlı yayınlanan programa; SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile eşi Jülide Konukoğlu, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bayram, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yiğitcan Konukoğlu, SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşen Bayram, Süper Film Ambalaj Genel Müdürü Fahri Özer, SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, Gaziantep Ytong Genel Müdürü Cengizhan Açık ve SANKO yöneticileri katıldı.
“Cumhuriyet bizim vazgeçilmezimiz” diyerek sözlerine başlayan Adil Sani Konukoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk 98 yıl önce bugün, ‘Yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz’. dedi. O gün bugündür, yarınlar ilelebet bizim, ülkemizin ve gençlerimizin... Bundan sonra cumhuriyet gençlere emanet. Bizim başaramadıklarımızı onlar başaracaklar ve şanlı bayrağımızı bütün nesillerimiz boyunca dalgalandıracağız” ifadelerini kullandı.
“Şanlı bayrağımız nesiller boyunca gökyüzünde dalgalansın”
SANKO Grubu çalışanlarının bayrağına ve ülkesine her zaman sahip çıktığını vurgulayan Konukoğlu, “Şanlı bayrağımıza sahip çıktığımız müddetçe hiç kimse ne ülkemize zarar verebilir ne de bizi dünya
ülkelerinden geri bırakabilir. SANKO Ailesi olarak çalışmaktan, üretmekten, paylaşmaktan ve
mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.
Gaziantep’in tarihi önemini vurgulayan Konukoğlu, İstiklal Mücadelesi’nde Gaziantep’in 6 bin 317
şehit verdiğini anımsatarak şunları kaydetti:
“Gazi Şehrimizin kurtuluş mücadelesindeki rolü çok büyük. Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’in
nüfusuna kayıtlı olması da bunun bir göstergesi. İki gazinin bu şehirde buluşması bizim için büyük bir
gurur. O dönemde atalarımız acı zerdali çekirdeğinin ekmeğiyle hayatta kalıp bu toprakları
savundular. Yokluktan bu yerlere geldik. Gaziantep, o yokluk mücadelesi içinden sanayiye yatırım
yapan ve şu anda 10 milyar dolar ihracat gerçekleştiren bir şehir. Gençlerimize bunları daha iyi
anlatmamız gerekiyor.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahip olmak her ülkeye, her millete nasip olmaz. Yüce
Rabbim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hem Türklüğü hem de Türkiye’yi kurtarmayı nasip etti. Bu
topraklarda rahat yaşayabiliyorsak bunu kahraman şehitlerimize ve bütün dünyaya meydan okuyarak Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.
Türk gençliğinin ülkesine ve bayrağına sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağını dile getiren Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Atalarımızdan aldığımız emaneti bizler buraya kadar getirdik. Bu emanet gençlerimize ait. Bizim başaramadıklarımızı kendilerinin başaracaklarına yürekten inanıyorum. Gençlerimizin gözündeki
ışıltıyı görüyoruz. Şanlı bayrağımızı gönderden düşürmeden vatan topraklarına sahip çıkacaklarına
inancımız tam.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98’inci yılına ulaşmanın heyecanını yaşarken başta Büyük Önderimiz
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve bayrak uğruna canlarını feda
eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet saygıyla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı
kutluyorum.”
Konukoğlu’nun sözlerini tamamlaması üzerine Tiyatro oyuncusu Nermin Yılmaz’ın, Kurtuluş Savaşı
döneminde Şehit Kamil’in annesini canlandırdığı canlı tiyatro performansı izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
“Gençlerimiz vatanını, milletini ve ülkesini çok sevsinler”
Prof. Dr. Tufan Gündüz ise konuşmasında, Cumhuriyet’in kurulduğu 1923’te Türkiye’nin nüfusunun 11 buçuk milyon olduğunu anımsatarak, o dönemde tarım sahasında çalışacak insan gücünün de olmadığını söyledi.
Cumhuriyetin ilk yıllarında sağlıktan- eğitime, tarımdan- sanayiye birçok alanda yokluk yaşandığına değinen Prof. Dr. Gündüz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“1980’lere kadar ülkenin yüzde 60’ı köylerdeydi. Cumhuriyetin ilk yıllarında bu oran daha yüksekti. 13 milyon nüfusumuzun 10 milyonu köylerde yaşıyordu. Yokluktan varlığa geçişte muazzam bir sanayi hamlesi var. Yeter ki bir yerde üretim olsun devlet canla başla onların önünü açmaya çalışıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.