Silifke'de Cumhur'un yaratmak istediği olumsuz algı boşa çıktı

Silifke'de Cumhur'un yaratmak istediği olumsuz algı boşa çıktı
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, konuyla ilgili provokatif iddia ve ithamların büyümesi üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Silifke'de Cumhur'un yaratmak istediği olumsuz algı boşa çıktı

MERSİN- BEKİR ŞAHİN: CHP'li Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, önceki dönem MHP’li başkan tarafından yaptırılan üç hilalli anıtı kaldırmasından sonra Cumhur ittifakına yakın bazı medya organlarının hedefinde oldu. Ancak başkan Turgut yaratılmak istenen algıya karşı, Anayasa'da Türk Bayrağı'yla ilgili düzenlenmiş hususlara uygun şekilde Anıtın yeniden yapılacağını belirterek, oluşturulmak istenen algıyı da boşa çıkardı.

BAYRAK DÜŞMANLIĞIYLA HEDF ALINDI

Bu olayla ilgili olarak Türk Bayrağı düşmanı suçlamasına kadar, AKP-MHP ittifak çevresinde yaratılmak istenen algı operasyonuna karşı sosyal medya hesabından sesli olarak paylaşımda bulanarak kafalardaki soru işaretlerini aydınlatırken, algı operasyonlularını da boşa çıkardı.

www.yenicizgihaber.com 

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, konuyla ilgili provokatif iddia ve ithamların büyümesi üzerine sosyal medya hesabından video ile yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:

"Değerli vatandaşlarım, bilindiği üzere, Anayasamızın 3'üncü maddesinde de belirtildiği gibi bayrağımızın atalarımızın döktüğü kanı temsil eden kırmızı zemin üzerine beyaz ay ve yıldızdan oluşur. Atatürk Köprüsü'ne daha önce yapılmış olan totemde hilallerin beyaz yerine kırmızı olarak renklendirildiğini gördük. O bölgede bayrağımızın gerçek haliyle yaşatılması için yapılan çalışmalar farklı yönlere çekilmeye çalışıldı. Mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrak sevgisi hiçbir şekilde sorgulamaz. Kamuoyuna duyurulur."

CHP İLÇE BAŞKANI KORKMAZ, SİYASİ FİGUR

CHP Silifke İlçe Başkanı Zarif Korkmaz ise konuyla ilgili olarak açıklamasında, “Anıtın kaldırılma talimatı Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut tarafından verilmiştir. Dört yıl önce geçmiş dönem belediye başkanı tarafından hiçbir yetkisi olmadan Atatürk köprüsü girişine konulan siyasi figür, yani 'üç hilal'i kaldırma talimatını belediye başkanı Mustafa Turgut vermiştir.  Gerekçesini ise yine belediye başkanı Turgut kamuoyu ile paylaşmıştır.”

www.yenicizgihaber.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.