SMMMO Başkanı Özseven yeni döneme iddialı projelerle hazırlanıyor

SMMMO Başkanı Özseven yeni döneme iddialı projelerle hazırlanıyor
SMMMO Başkanı Özseven yeni döneme iddialı projelerle hazırlanıyor

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN:  Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO) kongre hazırlıkları sürüyor. 29 Mayıs tarihinde yapılacak olağan genel kurulda Oda yönetimine ekibiyle birlikte yeniden talip olduklarını belirten SMMMO Başkanı Hakan Özseven, geçen üç yıllık görev sürelerinde Oda da yıllardır süren kamplaşmayı bitirdiklerini, aynı zamanda vaat ettikleri hizmetleri üç yıl yerine, üç ayda tamamladıklarını açıkladı.

Özseven, Odayı yönetmek için değil meslek mensuplarına hizmet için göreve talip olduklarını, yeni dönemde seçilmeleri halinde üyeleri ev sahibi yapmak gibi önemli projeler olduğunu kaydetti. 

 

Gaziantep SMMMO Başkanı Hakan Özseven yaklaşan seçimlerle ilgili Yeni Çizgi gazetesinden Bekir Şahin’in sorularını yanıtladı. Geçen üç yıllık süre içerisinde üyelere söz verdikleri hizmetlerin hepsini tek tek, hem de çok kısa sürede yaptıklarını, yarım kalan ve yeni hizmetleri gerçekleştirmek için göreve talip olduklarını açıkladı.

 

Göreve gelirken üyelere neler söz verdiniz, şuan bunlar ne aşamada?

ÖZSEVEN-  Öncelikli olarak Odadaki kamplaşmayı, kutuplaşmayı bitireceğiz dedik, yani Odayı sağcıların, solcuların, muhafazakârların Odası algısını yıkıp, tüm üyelere hizmet veren mali müşavirler Odası haline getirdik. Üçüncü yılsonunda değil, üçüncü ayda bunu başardık. Aynı zamanda sürekli ulaşılabilir bir Oda yapacağız dedik, bunu başardık ve Odayı herkesin ulaşabileceği, hizmet alabileceği bir kurum haline getirdik. Stajyerler bile bu hizmetlerden yararlandı. www.yenicizgihaber.com

Meslektaşlarımızın sorunlarıyla birebir ilgileneceğiz dedik, çözüm anlamında ilgilendik. Mesleki prestijin gelişmesi için büro standartları ve kota uygulaması sözünü vermiştik. Ancak bunu ilk dile getirdiğimizde tepkiyle karşılaştık, ama daha sonra 70’e yakın Oda başkanını ikna ettik aynı zamanda TÜRMOB Başkanı da ikna oldu. GİB ile entegrasyon sağlandı, ama pandemi nedeniyle fazla bir araya gelemedik, bu nedenle proje henüz tam uygulamaya geçmedi, ama belli bir yol kat ettik, uygulama içinde uğraşacağız. Burada çözmeyi düşündüğümüz yıllardır meslek için kangren haline gelmiş korsan haksız rekabet vb sorunları bir çırpıda çözebilecekken tek tek bu işleri yapanların üzerine gittik. Hatta dönemimiz içinde en yüksek sayıda disiplin cezası veren oda olduk.

Meslektaşın ihtiyaç duyduğu tüm eğitimleri verdik. Eğitim noktasında geri kalmadık, hatta ara eleman konusunda sıkıntı olacağını öngördüğümüzden 2019 yılında ara eleman kursu düzenledik, daha sonra 2020’nin Şubat ayında ara eleman kurs programını düzenledik. Pandemi patlak verip Valilik her şeyi yasaklayınca rafa kaldırmak zorunda kaldık, ancak geçtiğimiz ay Gaziantep Üniversitesi ile ara eleman kursu düzenledik bitirdik ve sertifikalar yeni verildi. GTO ve KADEM işbirliği ile 30 Mayısta yeniden benzer kurs düzenleyeceğiz. Aynı zamanda kurslar Odamız da sürekli devam ediyor. Stajyerlerimize yönelik staj başlatma ve bitirme kursları açtık. Böylece temsiliyetteki zafiyetle ilgili eğitim eksikliğini ortadan kaldırdık. Kurumlarla temsiliyeti, iletişimi çok iyi bir noktaya getirdik. STKlarla birlikte çeşitli seminer ve etkinlikler düzenledik. Pandemi sürecinde üyelerin çalışabilmesi için gerekli girişimlerde bulunduk.

TÜRMOB olarak ulusal çapta yapılan birçok etkinliklerin yapılmasına Oda olarak katkı sunduk. Ve tamamlanmamış projeleri bitirmek için yeniden göreve talibiz.

 

Göreve gelirken neyi hedeflediniz?

ÖZSEVEN-Biz Odayı yönetmeye değil, meslektaşa hizmet etmek için göreve talip olduk. Bu nedenle de meslek mensubunun her türlü sorununda yanında olduk, çözümü için çaba gösterip, üzerimize düşeni yaparak üyemizi huzura kavuşturmanın mutluluğunu birlikte yaşadık. Bunu yaparken de kibirle değil, tevazu ile yaptık. Mesleki standart ve kota uygulaması mesleğe kalite ve saygınlık katacak birçok sorunlara çözüm üretmenin  gayreti içerisindeyiz. Mücbir sebebin yasallaşması için çalışacağız dedik, Mücbir sebep yasallaştı 4. dönem vergi beyanının kaldırılması gerekiyordu çünkü yersiz ve fazladan bir yüktü bu beyannamenin kaldırılması sağlandı TÜRMOBla birlikte bunu da başardık. www.yenicizgihaber.com

 

 

Üyelere çok önemli bir hizmet vaadiniz var, bunu biraz açarımsınız?

ÖZSEVEN: Aslında yaptığımız hizmetlerin çoğu son derece önemli ve üyelerimizin işlerini kolaylaştırıcı olmuştur. Üyelerimiz, çok önemli bir kamu görevi yapmakta, bunun içinde kendi özel yaşantılarından fedakârlık ederek, hizmetini aksatmadan yürütmektedir. Devletin gelirleri için çok önemli bir görev yapmaktalar.

Bu kadar yoğun bir iş yüküne sahip üyelerimizin birçoğunun halen evi yok kirada oturuyor. İşte biz onların bu ihtiyaçlarını değerlendirdik ve soruna çözüm için girişimlerde bulunduk. Belediyeden uygun fiyata ihale yolu ile arsa alarak özellikle dar gelirli, evi olmayan üyelerimizi ev sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Projenin devamında diğer üyelerimizden isteyenlerde bu imkandan yararlanabilecekler. Projemiz hazır. İlk etapta 400-500 kişilik bir konut yaparak ucuz fiyatta taksitle üyelerimize bunları verip onların sıcak bir yuvası olmasına katkı sunacağız. Biz bu projeyi önemsiyoruz. Ayrıca diğer projelerimizi de ilerleyen günlerde ve toplantı gününde üyelerimizle paylaşacağım.

 

Toplam kaç üyeniz var seçimlere yüzde kaç katılım bekliyorsunuz. Şansınızı nasıl görüyorsunuz, genel merkezde katılım olacak mı?

ÖZSEVEN: Dinamik Grup adıyla, dinamik şekilde seçimlere hazırlanıyoruz. 29 Mayıs’ta çoğunluksuz yapılacak genel kurulda 2340 faal üyemiz var, seçime katılım oranı yüzde 70 olacağını düşünüyoruz.

Genel kurulumuz Nov otelde, oy kullanma işlemi Oda’nın salonunda olacak.  Genel merkezden yöneticileri kongreye davet ettik, kim gelecek henüz belli değil.

SMMMO yönetimi toplam 7 üyeden oluşuyor. Bunun en az 4 veya 5’ini kazanacağımıza inanıyorum. En az üye ile odayı yönetmek istemeyiz. 3 yıldır üyelere verdiğimiz hizmetlerin bir karşılığı olacağını düşünüyorum.. Takdir üyerimizin, verecekleri karara elbette saygılıyız. 

 

Sn. başkan son olarak söylemek veya açıklamak istediğiniz bir şey varsa paylaşabilirsiniz?

ÖZSEVEN: Meslektaşlarıma kucak dolusu selam ve sevgilerimi iletirken, kendi hür iradeleriyle belirleyecekleri SMMMO yönetimi için genel kurula katılarak, oylarını kullanmalarını bekliyor ve diliyorum.

Ayrıca Yeni Çizgi Gazetesine bize zaman ayırıp düşüncelerimize yer verip, paylaştığı için teşekkür ederim. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.