Sokak hayvanlarına şefkat eli: Mezitli’de doğayla iç içe yeni alan

Sokak hayvanlarına şefkat eli: Mezitli’de doğayla iç içe yeni alan
Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, sokak hayvanları için Doğal Yaşam Alanı Projesini hayata geçirdiklerini açıkladı.

MERSİN - Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, sokak hayvanları için Doğal Yaşam Alanı Projesini hayata geçirdiklerini açıkladı. Başkan Tuncer, projenin gönüllüler, hayvanseverler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde yürütüldüğünü belirterek, "Yakında burası, Mezitli'nin doğayla, sevgiyle, merhametle bütünleşen yerlerinden biri olacak." dedi.

Başkan Tuncer, Bozön Mahallesi'nde yapılacak alanın, mevcut orman dokusuna zarar vermeden, doğayla bütünleşik bir şekilde tasarlandığını vurguladı. Tuncer, "Sahipsiz sokak hayvanlarımız için doğal yaşam alanı projemizi başlatıyoruz. Şu an Bozön'de bulunduğumuz bu alan, çok kısa bir süre sonra Mezitli'de yaşayan sokak hayvanlarımızın doğal ortamlarında, güvenle ve huzurla yaşayabilecekleri bir yaşam alanına dönüşecek. Onların doğasına uygun, özgürce hareket edebilecekleri, sevgiyle korunan bir alan olacak burası. Mezitli Belediyesi olarak biz, her canı insan canıyla eşit görüyoruz. Bu anlayışla hem sokak hayvanlarımızı koruyor hem de doğaya zarar vermeden, orman dokusunu koruyarak bu alanı şekillendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Tuncer, "göreve gelir gelmez veteriner hizmetleri müdürlüğü'nü kurduk"

Projenin ilk etabında, Mersin Valiliği'nin talimatı doğrultusunda hızlı bir şekilde doğal yaşam alanı tesisinin kurulacağı bildirildi. Kısa sürede tamamlanması planlanan projeyle, sokak hayvanları için doğal yaşam olanağı sunulacak.

Tesiste, veteriner hizmet birimleri, tedavi odaları, eğitim alanları, idari birimler ve doğal yaşam alanları yer alacak.Göreve gelir gelmez Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'nü kuran Başkan Ahmet Serkan Tuncer, sokak hayvanlarının doğal ortamlarında, özgürce ve güvenle yaşayabilecekleri geniş açık alanlar oluşturduklarını ifade etti.Tuncer, özellikle orman dokusuna zarar verilmediğinin altını çizerek, "Bu proje, hem doğayı koruyan hem de canlıların yaşam hakkını güvence altına alan örnek bir çalışma olacak Kısa sürede tamamlanmasını hedefliyoruz" dedi.www.yenicizgihaber.com

xxxx YENİ ÇİZGİ HABER'den xxxx

Kıymeti takipçilerimiz lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyiniz, beğeni, yorum ve paylaşım yapmanızı rica ediyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayınız. Desteğiniz için şimiden teşekkür ederiz.

Yeni Çizgi Haber Gazetemizin; Web Sayfa ve sosyal medya hesapları şunlar;

https://www.yenicizgihaber.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.