TKP:  Otobüs ücretlerine yapılan zam geri alınsın

TKP:  Otobüs ücretlerine yapılan zam geri alınsın
Gaziantep'te TKP, toplu taşıma ücretlerine yapılan yüksek zamma tepki gösterdi. AKP iktidarını eleştiren TKP, halkın sırtına bir yük bindirilemeyeceğini vurguladı. Otobüs ücretlerine %44.82 zam yapıldı. Emekçiler ve öğrenciler tepkili. Zamlara karşı mücadele çağrısı yapıldı.

TKP:  Otobüs ücretlerine yapılan zam geri alınsın

GAZİANTEP- ANIL ŞAHİN:  Türkiye Komünist Partisi (TKP)  Gaziantep’te toplu taşıma ücretlerine yüzde 44.82 gibi yüksek bir zam yapılmasına tepki gösterdi. TKP Antep İl Örgütü; “AKP'li Belediye Başkanı Fatma Şahin’i buradan uyarıyoruz. Bu halkın kemer sıkma çağrılarına karnı tok. Ay sonunu getiremeyen emeklinin, emekçinin sırtına bir yük daha bindiremezsiniz” diyerek zamma tepki verdiler.

AKP iktidarı, Türkiye’de ve Gaziantep’te göreve geldiğinden buyana ülkeyi ve şehri cehenneme çevirdiğine dikkat çeken TKP Antep İl Örgütü yaptığı ortak açıklamada, toplu ulaşım zammına yönelik tepki ve eleştirelini şöyle ifade ettiler:

Gaziantep Minibüs ve Otobüscüler Odasının yaptığı açıklamada

“Odamızın yoğun çabaları sonucu Belediye ile zam görüşmeleri tamamlanmıştır. Buna göre Tam: 21,00 TL,  Öğrenci 13,50 TL olacağı öğrenildi” denilmektedir.

Böylelikle otobüs ücretlerine %44.82 zam yapılmış olacak.

AKP iktidarı kentimizi de ülkemizi de cehenneme çevirdi. Gaziantep'i piyasacı/gerici siyaset ve belediyecilik anlayışıyla yöneten AKP'li Belediye Başkanı Fatma Şahin’i buradan uyarıyoruz.Bu halkın kemer sıkma çağrılarına karnı tok.Bir avuç patronun servetinin bekçiliğini yapıp paralarını koruması için alacağınız zam kararının altında ezilirsiniz!

Gaziantepli emekçiler Gaziantep’i sırtında taşıyor, belediye meclisinde oturdukları yerden zam oranı belirleyenler duysun: Onlar da Gaziantepli emekçileri ücretsiz şekilde taşımak zorundalar.

Okumak için çalışmak zorunda kalan üniversitelinin, aldığı ücretin açlık sınırının altında kalan binlerce işçinin, ay sonunu getiremeyen emeklinin sırtına bir yük daha bindirmenize izin vermeyeceğiz. Yetkililere sesleniyoruz: Sabahın ilk ışıklarıyla yollara dökülen binlerce Gaziantepli  için temel hak olan ulaşımın ücretsiz sağlanması için mücadele edeceğiz. 

Bu açıklama, haksızlığa, halkın sırtına bindirilen zorbalığa karşı bir tepkidir.

Zam zulmüne dur demek için halkımızı bir araya gelmeye ve haklarını savunmaya davet ediyoruz.”

ZAMLARA KARŞI SUSMAYACAĞIZ, BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

TKP açıklamasında başka bir düzen mümkün olduğuna vurgu yapılarak, “Belediyelerin şirketleşmediği, devletin halkın ihtiyaçlarına uygun devletçi, planlı, eşitlikçi politikalarla yol alması mümkün. Bunun için TKP, Gaziantep’te tüm hukuksuzluklara karşı mücadelesini büyütecek.

Bu cehennemi yıkacağız, hak ettiğimiz güzel kenti hep birlikte kuracağız.

Hırsızlardan hesap soracağız, hayatımızı çalanların da yakasına yapışacağız. Bu zamları yaparken bunu unutmasınlar.

Zamlara karşı susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz!

Gaziantep halkı olarak, bu zulme karşı duracağız! Sesimizi duyurmak için sokağa çıkacağız, haklarımızı arayacağız ve bu zamlara karşı birlik olacağız. Artık yeter.”  Diye ifade eti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.